Preşedintele Zelenski a transmis ucrainenilor, marţi seara, în mesajul său video către poporul ucrainean, că Rusia se pregăteşte de o nouă mobilizare şi de o nouă ofensivă, potrivit president.gov.ua.

Citește și: VIDEO- Rușii cer pedeapsa comandanţilor militari pe care îi învinovăţesc de moartea a celor 63 de recruţi mobilizaţi recent

Potrivit liderului de la Kiev, Ucraina trebuie să-şi consolideze apărarea, iar pentru aceasta contează pe sprijinul internaţional.

Citește și: Mesajul șocant al lui Vladimir Putin de Anul Nou 2023

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Am început anul cu pregătirea Ucrainei pentru cea mai mare nevoie a țării de acum- în ajunul unor noi procese de mobilizare pregătite de statul terorist. Acum este momentul în care împreună cu partenerii noștri trebuie să ne întărim apărarea. Nu avem nicio îndoială că actualii stăpâni ai Rusiei vor arunca tot ce le-a mai rămas și pe toți cei pe care îi pot aduna pentru a încerca să schimbe soarte războiului și măcar să-și amâne înfrângerea", a declarat Zelenski.

Zelenski: "Trebuie să deturnăm acest scenariul Rusiei. Va fi înfrângerea finală pentru acest stat terorist"

"Trebuie să deturnăm acest scenariu rusesc. Ne pregătim pentru asta. Teroriștii trebuie să piardă. Orice încercare din noua lor ofensivă trebuie să eșueze. Aceasta va fi înfrângerea finală a statului terorist. Mulțumesc tuturor partenerilor care înțeleg acest lucru", a precizat liderul ucrainean.

Zelenski a menționat că a avut în cursul zilei de marți convorbiri cu patru lideri internaţionali al căror ajutor este foarte important: premierul Canadei, premierul Marii Britanii, premierul Norvegiei şi premierul Olandei.

Citește și: Zelenski: Anul 2023 va fi anul victoriei în războiul împotriva Rusiei

„Rusia îi mobilizează pe cei pe care vrea să îi arunce la moarte, noi mobilizăm lumea civilizată. De dragul vieţii. Le mulţumesc tuturor partenerilor care înţeleg acest lucru”, a adăugat liderul de la Kiev. 

Zelenski şi-a mai informat compatrioţii că a avut şi o reuniune „lungă” cu Statul Major al armatei la care comandantul-şef a prezentat rapoarte cu privire la situaţia de pe front, iar şeful serviciilor de informaţii a avut evaluare a mişcărilor aşteptate din partea Rusiei în următoarele săptămâni şi luni.

„Stabilim nevoile Ucrainei, ale apărării noastre, ale sectorului nostru energetic, în detaliu. Şi lucrăm în special cu partenerii pentru a satisface fiecare dintre aceste nevoi”, a încheiat Zelenski.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si