Declaraţiile lui Volodimir Zelenski vin, însă, în contextul în care forţele ruse continuă să obţină avansuri progresive în regiunea de sud-est.

Situaţia în Donbas este "foarte dificilă", spune Zelenski

Zelenski a numit situaţia actuală din Donbas „foarte dificilă”, făcând referire la creşterea intensităţii atacurilor şi a prezenţei militare ruse în regiune.

Citeste si: Rusia respinge planul de pace propus de Italia. Ce vrea, de fapt, Putin

"De aceea trebuie să ne creştem capacitatea de apărare, să ne creştem rezistenţa, iar Donbasul va fi din nou ucrainean. Chiar dacă Rusia va aduce toată suferinţa şi ruina în Donbas, vom reconstrui fiecare oraş, fiecare comunitate. Nu există o alternativă reală", a explicat Zelenski. 

Război Ucraina

Război Ucraina

Lupte grele în Donbas

Rusia își continuă ofensiva în estul Ucrainei, unde Volodimir Zelenski acuză că Moscova duce o „politică de genocid”. Lupte grele se dau în Donbas iar „situația este mai dificilă chiar și decât spun oamenii” potrivit ministrului de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Guvernatorul regiunii Lugansk a declarat că sunt aproximativ 10.000 de soldați ruși în regiunea de est, potrivit Reuters, informația nefiind confirmată independent. „Acestea sunt (unitățile) care se află permanent în regiunea Lugansk, care încearcă să atace”, a spus guvernatorul.

Departamentul de Apărare al SUA: Rusia continuă să obţină „câştiguri” în Donbas

Departamentul de Apărare al SUA a susţinut în timpul unei conferinţe de presă vineri că Rusia continuă să obţină „câştiguri” în Donbas.

Ucraina continuă să facă apel la partenerii internaţionali, inclusiv Regatul Unit, să îi furnizeze sisteme multiple de lansare de rachete pentru a contracara ofensiva rusă.

Citeste si: Un avion de vânătoare ucrainean a doborât o rachetă de croazieră la Cernăuți

Cu toate că a recunoscut cererea Ucrainei, secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a subliniat în timpul briefing-ului de vineri că „deciziile... nu au fost încă luate”.

Rusia ar încerca din nou cucerirea Kiev-ului

Rusia plănuieşte o „victorie la scară largă în Ucraina până în toamnă şi ar putea încerca din nou cucerirea capitalei, Kiev, relatează The Guardian, precizând şi că oraşul ucrainean Sievierodonetsk pare să fie aproape complet înconjurat forţele ruse.

Citeste si: Serviciile secrete din Ucraina: Vladimir Putin nu ia în calcul stoparea războiului. Are planuri de restaurare a Imperiului rus

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Oficialii apropiaţi Kremlinului au afirmat că, la nivelul partidului de guvernământ se manifestă încrederea că o victorie pe scară largă în Ucraina este posibilă înainte de sfârşitul anului.

În plus, oraşul ucrainean asediat Sievierodonetsk pare să fie aproape complet înconjurat de forţele ruse. „Ruşii atacă necruţător în cartierele rezidenţiale”, a scris guvernatorul regiunii Luhansk din estul Ucrainei, Serhiy Haidai, într-o postare Telegram vineri. Kremlinul a continuat să obţină câştiguri progresive în ofensiva sa din regiunea Donbas.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si