Un automobilist a lovit vehiculul care îl transporta prin Kiev pe preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care nu a fost grav rănit în accident, a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia miercuri seară.

Citeste si: Ambulanță implicată într-un accident. Asistenta a fost rănită, iar pacienta a fost preluată de altă autosanitară

"La Kiev, un automobil a intrat în coliziune cu maşina preşedintelui Ucrainei care circula escortat de alte vehicule", a declarat Serghei Nikiforov într-un comunicat postat pe Facebook joi dimineața, la orele 01.22,

(miercuri, 22.22 GMT).

Medicii care îl însoţeau pe preşedinte i-au acordat asistenţă de urgenţă şoferului autovehiculului şi l-au transferat într-o ambulanţă, au precizat oficialii.

Citeste si: Volodimir Zelenski, anunț de ultima oră despre contraofensiva împotriva armatei ruse

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Preşedintele a fost examinat de un medic, nu au fost depistate răni grave. Poliţia va investiga toate împrejurările producerii accidentului", a mai spus purtătorul de cuvânt al lui Zelenski, fără alte detalii.

Zelenski, discurs video după accidentul auto

Președintele ucrainean și-a publicat discursul televizat de noapte la scurt timp după accident, dar nu este clar dacă a fost înregistrat înainte sau după evenimentul rutier.

Volodimir Zelenski a precizat că se întorcea din regiunea Harkov, dând asigurări că "aproape întreaga regiune a fost eliberată" după o contraofensivă-fulger menită să alunge trupele ruse. 

Preşedintele Ucrainei a acuzat Rusia că a lansat un atac cu rachete la Krivoi Rog, ţintind barajul de la acumularea Karachunivske, ”obiective care nu au nicio valoare militară, lovind de fapt sute de mii de cetăţeni de rând”.

Acesta este un alt motiv pentru care Rusia va pierde, spune Zelenski. ”Şi nu doar acest război, ci istoria însăşi. Istoria este scrisă de oameni, niciodată de sălbatici”, a subliniat el.

Totodată, Zelenski a arătat că Ucraina le va ”răspunde teroriştilor pentru fiecare act ticălos, pentru fiecare rachetă, pentru fiecare proiectil”. ”Suntem capabili să facem asta”, a punctat el.

zelenski

Zelenski, în vizita de miercuri de la Harkov

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si