Kremlinul denunţă miercuri o iniţiativă a Poloniei de a transfera avioane de luptă poloneze de tip MiG-29 americanilor, pentru ca aceştia să le trimită apoi Ucrainei, drept un demers care ar crea un ”scenariu potenţial periculos”, relatează AFP.

Luaţi o decizie cât mai repede, trimiteţi-ne avioane! ”, îndemană Zelenski, într-o postare pe Telegram.

El îndeamnă la o ”rezolvare imediată” a acestei iniţiative poloneze.

Citeste si: VIDEO| Războiul din Ucraina a pus pe butuci exportul de ulei de floarea-soarelui. Una din cele mai afectate țări este Spania, care a decis raționealizarea uleiului

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Polonia a cerut să transfere aceste avioane de luptă Statelor Unite, pentru ca acestea să le trimită apoi la Kiev. Washingtonul consideră că această iniţiativă „nu este viabilă”.

Prima negociere reală între Rusia și Ucraina. Serghei Lavrov, întâlnire cu ministrul de Externe de la Kiev, în Turcia

Este prima întâlnire dintre cei doi șefi ai Externelor de la Moscova și Kiev  de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în urmă cu două săptămâni.

Până acum au avut loc trei discuții între oficialii de rang doi, la granița cu Belarusul, însă fără rezultate concrete. 

Citeste si: Republica Moldova vrea în UE, dar nu și în NATO

Serghei Lavrov va participa la un forum diplomatic internaţional din Antalya, iar „întâlnirea” sa cu Dmitro Kuleba este planificată să aibă loc acolo, a declarat miercuri dimineaţă purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zakharova, conform  BBC.

Din informațiile disponibile până acum, întrevederea va avea loc pe 10 martie, în timp ce forumul diplomatic este programat pentru data de 11 martie.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si