Poate exista, oare, o primăvară alb-negru? Poate fi, oare, un februarie continuu? Din păcate, Ucraina cunoaște răspunsurile la aceste întrebări. Din păcate, răspunsul este «da».

Pe 8 mai, îi onorăm alături de întreaga lume civilizată pe cei care au apărat această lume de nazismul din cel de-al Doilea Război Mondial. În acest an, spunem într-un mod diferit «niciodată din nou». Auzim în mod diferit «niciodată din nou».

Sună dureros, plin de cruzime. Fără semnul exclamării, ci ca o întrebare. Acum spunem: «Niciodată din nou?» Spuneți-i asta Ucrainei. Pe 24 februarie, cuvântul «niciodată» a dispărut. Imaginați-vă oamenii care au mers la culcare în aceste apartamente. Și-au urat «noapte bună», au stins lumina, i-au îmbrățișat pe cei dragi. Dar în câteva ore, au fost treziți de zgomotul exploziilor. Alții nu s-au mai trezit niciodată.

Citeste si: NATO avertizează: Va exista „o şi mai mare brutalitate” şi „distrugeri masive” comise de Rusia în Ucraina

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Orașele noastre, care au rezistat unei ocupații îngrozitoare, de neuitat nici măcar după 80 de ani, au devenit din nou ținta ocupanților.

La zeci de ani de la cel de-al Doilea Război Mondial, întunericul a revenit în Ucraina, iar totul a devenit din nou alb-negru. Din nou! Răul s-a întors. Din nou! N-am rezistat nici măcar un secol.

Sintagma «Niciodată din nou!» a rezistat doar 77 de ani. În ciuda noii măşti pe care o poartă bestia, restul ţărilor o recunosc, pentru că îşi amintesc pentru ce au luptat strămoşii lor.

Vom depăşi iarna care a început pe 24 februarie şi care continuă şi pe 8 mai.

Citeste si: Gard permanent de peste 5 metri ridicat de Polonia la frontiera sa cu Belarus

Se va încheia, pentru că soarele ucrainean o va topi! Steagul nostru va flutura din nou deauspra oraşelor ocupate temporar. Vom fi din nou împreună şi va fi pace! În sfârşit, din nou! Nu vor mai fi vise alb-negru, ci unul singur, galben-albastru! În sfârşit, din nou! ”, a spus Volodimir Zelenski în mesajul său video.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si