Volodimir Zelenski a mai menționat, în mesajul transmis sâmbătă seară, că Ucraina va beneficia de un nou pachet de asistenţă pentru apărare din parte SUA, în valoare de 725 de milioane de dolari. Este vorba despre muniţie pentru HIMARS şi artilerie, armte anti-tanc și rachete anti-radar.

Volodimir Zelenski: „Pacea va deveni posibilă când teroarea devine imposibilă pentru Rusia”

”Facem totul pentru a reduce capacitatea ocupanţilor, abilitatea armatei ruse de a răspândi teroare pe pământul ucrainean.

Distrugem în mod constant logistica teroriştilor, depozitele şi cartierele lor generale. Pierderile totale ale duşmanului în ceea ce priveşte oamenii ucişi se apropie de 65.000. Atât de mulţi cetăţeni ai Rusiei şi-au dat viaţa pentru posibilitatea ca o mână de oameni de la Kremlin să ignore realitatea”, a explicat Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a precizat că, potrivit felului în care continuă ”operaţiunea de îngropare” rusească, se poate spune că nici măcar 100.000 de cetăţeni ruşi morţi nu vor determina Kremlinul să se gândească puţin.

Citeste si: Refugiaţii ucraineni protestează faţă de crimele de război provocate de Rusia în ţara lor

Zelenski: „Pacea va deveni posibilă când teroarea devine imposibilă pentru Rusia”

Zelenski: „Pacea va deveni posibilă când teroarea devine imposibilă pentru Rusia”

[Sursa foto: Facebook]

”Doar victoriile reale ale Ucrainei, doar apărarea acesteia de către lumea liberă faţă de teroarea şi şantajul ruseşti – protecţie prin sancţiuni, protecţie prin ajutor pentru Ucraina – doar mutarea completă a ocupanţilor de pe pământul ucrainean şi demontarea capacităţilor agresive ale statului terorist – toate astea sunt calea spre pace.

Pacea va deveni posibilă când teroarea sa devine imposibilă pentru Rusia”, a mai spus Zelenski.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

El a mai declarat că, sâmbătă şi vineri, mai multe regiuni ale ţării au fost atacate de armata rusă, în special cu rachete şi drone iraniene, unele fiind doborâte.

”Dar, din nefericire, nu toate. Din nefericire, sunt distrugeri şi victime. Donbas, Zaporojie, regiunea Nikolaiv, regiunea Harkov, regiunea Sumî, regiunea Kiev, regiunea Dnipro şi alte regiuni din ţara noastră... Facem totul pentru a doborî mai multe rachete ale duşmanului şi drone, pentru a neutraliza mai multe poziţii de atac ale armatei ruse. Şi cu siguranţă va veni ziua când statul nostru va putea să îşi îndeplinească misiunea sută la sută”, a precizat el.

Citeste si: Anunț sumbru: „Putin nu va renunța niciodată la ceea ce a început”

Mai mult, Zelenski le-a mulţumit celor care îndepărtează consecinţele ”atacurilor teroriste” ale Rusiei.

”Deşi în unele oraşe şi districte companiile de electricitate sunt încă forţate să limiteze alimentarea cu electricitate pentru a menţine stabilitatea sistemului, facem şi vom face totul pentru a restabili capacităţile tehnice pentru livrare. De asemenea, în zonele eliberate din regiunile Harkov, Herson şi Doneţk (la Lîman, Sviatohirsk) lucrăm pentru a restabili ordinea, serviciile sociale şi medicale, alimentarea cu energie, comunicaţiile, alimentarea cu apă şi gaze, unde este posibil”, a explicat Zelenski.

El a spus că le mulțumește tuturor celor care le redau ucrainenilor viaţa normală.

Președintele Ucrainei: „Operaţiunile active continuă în diferite zone ale frontului”

”Operaţiunile active continuă în diferite zone ale frontului. O situaţie foarte dificilă rămâne în regiunea Doneţk şi regiunea Lugansk. Cea mai grea este direcţia Bakhmut, ca şi în zilele anterioare. Ne menţinem poziţiile. În general, în est şi sud, facem totul pentru a-i face pe ocupanţi să simtă că nu au nicio perspectivă. Indiferent pe cine trimit să lupte împotriva noastră, se va termina tot cu o înfrângere pentru ei”, a mai subliniat el.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Zelenski promite victoria împotriva Rusiei. HARTA la zi cu contraofensiva Ucrainei

Volodimir Zelenski le-a amintit cetăţenilor ruşi care nu vor să participe la acest ”război criminal”, dar care sunt trimişi la război, că pot să predea ucrainenilor şi a-şi salva astfel viaţa.

”Ucraina va lua înapoi cu siguranţă tot ce îi aparţine”, a mai adăugat Zelenski.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si