Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, joi la Bruxelles, că serviciile secrete ucrainene au reușit recent să intercepteze planul Rusiei privind intenția sa de a distruge ordinea politică în Moldova.

Potrivit agenției Ukrinform, dezvăluire explozivă a fost făcută de Zelenski în discursul său la o ședință specială a Consiliului European.

Citește și: Volodimir Zelenski, discurs istoric în Parlamentul European. Ce a spus președintele ucrainean

Potrivit liderului de la Kiev, aceste informații secrete au fost predate președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

Volodimir Zelenski: Plan detaliat rusesc de distrugere a Moldovei 

„Recent am vorbit cu președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, și am informat-o despre ce au reușit să intercepteze serviciile noastre de informații – un plan detaliat rusesc de distrugere a situației politice din Moldova, un document rusesc care arată cine, când și ca urmare a cărei situații vor sparge Moldova, vor rupe ordinea democratică în această țară și vor prelua controlul asupra ei”, a spus Zelenski.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Nu știm dacă Moscova a dat ordin de a acționa conform acestui plan împotriva Moldovei, dar am văzut ce urmau să facă și am recunoscut în asta exact ceea ce ei [rușii] încercaseră deja să facă împotriva Ucrainei și împotriva altor state, în special din Europa. Nimic nou sub soare", a mai spus Zelenski.

Ce a declarat Zelenski în fața liderilor europeni

În cadrul Parlamentului European, Volodimir Zelenski le-a mulțumit liderilor europeni pentru sprijinul acordat Ucrainei de la începutul războiului.

Oficialii europeni l-au aplaudat și ovaționat îndelung pe președintele ucrainean înainte ca acesta să vorbească în fața adunării.

Citește și: Naționalistul rus care a prezentat pe scenă un craniu de ucrainean a pățit ceva oribil. "A fost karma"

„Ne apărăm pe câmpul de luptă, noi, ucrainenii, împreună cu voi", a spus el, adăugând că țara sa, împreună cu Europa,  „se apără împotriva celei mai mari forțe antieuropene din lumea modernă" 

Citește și:  O țară din Asia se pregătește de război. Șeful statului a dat ordin armatei sale

Liderul de la Kiev face presiuni asupra statelor membre UE pentru a-i livra mai multe arme şi avioane de luptă.

Citește și: Imagini șocante cu văduvele de război din Rusia care au primit haine de blană de la Kremlin. De ce sunt fericite?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si