Close sidebar
Close sidebar

Zelenski, dezvăluire explozivă: "Am interceptat un plan al Rusiei de a distruge Republica Moldova"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut o dezvăluire explozivă la Bruxelles despre planurile Rusiei lui Vladimir Putin de a distruge Republica Moldova, țară intrată împreună cu Ucraina în procesul de aderare la UE.

Sorin Negru,

Vladimir Putin, plan pentru preluarea Republicii Moldova de la Maia Sandu

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, joi la Bruxelles, că serviciile secrete ucrainene au reușit recent să intercepteze planul Rusiei privind intenția sa de a distruge ordinea politică în Moldova.

Potrivit agenției Ukrinform, dezvăluire explozivă a fost făcută de Zelenski în discursul său la o ședință specială a Consiliului European.

Citește și: Volodimir Zelenski, discurs istoric în Parlamentul European. Ce a spus președintele ucrainean

Potrivit liderului de la Kiev, aceste informații secrete au fost predate președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

Volodimir Zelenski: Plan detaliat rusesc de distrugere a Moldovei 

„Recent am vorbit cu președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, și am informat-o despre ce au reușit să intercepteze serviciile noastre de informații – un plan detaliat rusesc de distrugere a situației politice din Moldova, un document rusesc care arată cine, când și ca urmare a cărei situații vor sparge Moldova, vor rupe ordinea democratică în această țară și vor prelua controlul asupra ei”, a spus Zelenski.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Nu știm dacă Moscova a dat ordin de a acționa conform acestui plan împotriva Moldovei, dar am văzut ce urmau să facă și am recunoscut în asta exact ceea ce ei [rușii] încercaseră deja să facă împotriva Ucrainei și împotriva altor state, în special din Europa. Nimic nou sub soare", a mai spus Zelenski.

Ce a declarat Zelenski în fața liderilor europeni

În cadrul Parlamentului European, Volodimir Zelenski le-a mulțumit liderilor europeni pentru sprijinul acordat Ucrainei de la începutul războiului.

Oficialii europeni l-au aplaudat și ovaționat îndelung pe președintele ucrainean înainte ca acesta să vorbească în fața adunării.

Citește și: Naționalistul rus care a prezentat pe scenă un craniu de ucrainean a pățit ceva oribil. "A fost karma"

„Ne apărăm pe câmpul de luptă, noi, ucrainenii, împreună cu voi", a spus el, adăugând că țara sa, împreună cu Europa,  „se apără împotriva celei mai mari forțe antieuropene din lumea modernă" 

Citește și:  O țară din Asia se pregătește de război. Șeful statului a dat ordin armatei sale

Liderul de la Kiev face presiuni asupra statelor membre UE pentru a-i livra mai multe arme şi avioane de luptă.

Citește și: Imagini șocante cu văduvele de război din Rusia care au primit haine de blană de la Kremlin. De ce sunt fericite?

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI