"De Ziua Apărătorilor Ucrainei, le mulțumim tuturor celor care au luptat pentru Ucraina în trecut și tuturor celor care luptă pentru ea acum", a transmis vineri Zelenski.

Președintele Ucrainei este convins că soldații săi „vor câștiga și acum" războiul împotriva Rusiei, astfel încât să încununeze lupta pentru libertatea a multor generații.

Citeste si: Premierul Ciucă l-a chemat la raport pe ministrul Apărării, Vasile Dincu, după declarațiile controversate privind "pacea cu Rusia"

„Aceasta va fi o victorie pentru tot poporul nostru. Aceasta va fi o victorie pentru Forțele Armate ale Ucrainei. Forțele noastre terestre, infanterie, echipaje de tancuri, trupele de artilerie. Va fi o victorie pentru Forțele noastre aeriene...Aceasta va fi o victorie pentru toți cei care nu vor lăsa nici măcar o urmă pe pământul ucrainean a acelei armate care s-a etalat ca și cum ar fi a doua armată de pe planetă", a spus Zelenski, potrivit president.gov.ua.

Președintele Zelenski a amintit că întreaga lume este alături de Ucraina. "Mai mult ca oricând în istoria noastră. Acest lucru, în special, ne face mai puternici ca niciodată în istoria noastră", a precizat liderul de la Kiev.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: NATO va reacționa "fizic" dacă Rusia folosește arme nucleare în Ucraina

Aliații Ucrainei s-au angajat, la Bruxelles, să îi consolideze apărarea aeriană "cât mai curând posibil", după mai multe zile de bombardamente intense ale Rusiei asupra țării.

Continuă contraofensiva Ucrainei din sud și est

Contraofensiva Ucrainei continuă în special în zona de sud, în regiunea Herson, unde civilii se retrag spre Rusia pe măsură ce armata ucraineană înaintează, potrivit Reuters.

Conform Al Jazeera, oficialii ucraineni spun că rămân angajați în contraofensivă, chiar și după escaladare bruscă a războiului din această lună, cu raiduri aeriene grele rusești asupra orașelor din întreaga țară, ca represalii pentru explozie pe podul din Crimeea.

Forțele ucrainene înaintează în special în sud, în regiunea Herson

[Sursa foto: Al Jazeera]

Resturile unei rachete, căzute peste un oraș din Rusia 

Circulaţia feroviară a fost suspendată vineri dimineaţa lângă Novîi Oskol, oraş din regiunea rusă Belgorod de la frontiera cu Ucraina, după ce schijele unei rachete au căzut pe liniile feroviare, a anunţat guvernatorul Viaceslav Gladkov, informează Reuters.

Gladkov a anunţat pe mesageria Telegram că apărarea antiaeriană rusă a doborât rachete lângă Novîi Oskol, oraş cu circa 18.000 de locuitori, care se află la aproximativ 90 de kilometri la nord de frontiera cu Ucraina.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: Angela Merkel anunță "un punct de cotitură” după invazia "brutală" a Rusiei

"Liniile feroviare au fost avariate. Circulaţia trenurilor a fost temporar suspendată", a spus Gladkov, adăugând că nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Reuters nu a putut verifica veridicitatea acestor informaţii şi deocamdată nu există o reacţie din partea Kievului.

Gladkov a acuzat Ucraina că a bombardat o clădire rezidenţială din oraşul Belgorod, centrul administrativ al regiunii omonime.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si