În discursul său de miercuri noapte către poporul ucrainean, președintele Volodimir Zelenski a avertizat că războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina se poate repeta oriunde în Europa.

Citeste si: Rusia amenință cu "Apocalipsa" dacă Ucraina va ataca Crimeea

Zelenski a spus că, atunci când apelează la partenerii europeni cu o cerere sau alta, se bazează pe experiența Ucrainei, pe ceea ce țara sa a experimentat deja.

Citeste si: Șeful CIA, anunț despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Președintele Ucrainei spune că războiul gazelor a prima etapă cu care Vladimir Putin a început conflictul și în Ucraina, la fel cum face acum cu alte țări din Europa. 

Zelenski: "Rusia testează în Ucraina tot ce poate fi folosit împotriva altor țări europene"

"Rusia testează în Ucraina tot ce poate fi folosit împotriva altor țări europene. A început cu războiul gazelor și a încheiat cu o invazie pe scară largă, teroare cu rachete și orașe arse în Ucraina.

Și pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple în altă parte, trebuie să asigurăm o victorie comună tangibilă asupra Rusiei, aici, în Ucraina"

Cu cât acest lucru se va face mai devreme, a adăugat șeful statului ucrainean, cu atât mai puține pagube și suferințe vor fi experimentate "de către toate familiile europene, toate țările europene".

Citeste si: Ajutor pentru Ucraina: Uniunea Europeană acordă alte 500 de milioane de euro pentru a cumpăra armament

"Prin urmare, după aprobarea celui de-al șaptelea pachet de sancțiuni, va fi necesar să se înceapă imediat lucrul la al cel de-al 8-lea pachet. Este necesar să creștem aprovizionarea cu arme moderne către Ucraina, pentru a oferi statului nostru o apărare aeriană eficientă. Vom face totul pentru ca partenerii noștri să înțeleagă acest lucru", a precizat Zelenski.

Ucraina cere sisteme de apărare anti-aeriană

Volodimir Zelenski şi-a exprimat recunoştinţa pentru lansatoarele de rachete multiple HIMARS furnizate de SUA, la aproximativ cinci luni de la începutul războiului.

În acelaşi timp, liderul de la Kiev a insistat să primească sisteme de apărare aeriană. Există deja acorduri cu parteneri internaţionali, dar având în vedere atacurile ruseşti se impune "o viteză complet diferită şi este necesar un nivel diferit de protecţie", a mai spus Zelenski.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si