Dupa 5 ore de dezbateri, PSD-istii au decis sa schimbe 7 ministri. Un al optulea, Olguta Vasilescu, a fost mutat la transporturi, in locul lui Lucian Sova. La ministerul muncii vine deputatul PSD, Marius Budai, care este presedintele Comisiei de buget, finante si banci.

Din Guvern pleaca vicepremierul si ministrul Dezvoltarii Regionale, Paul Stanescu, unul dintre contestatarii lui Liviu Dragnea. Ilan Laufer, fostul ministru pentru IMM-uri in Cabinetul Mihai Tudose a fost votat de catre Comitetul Executiv al PSD sa preia portofoliul Dezvoltarii Regionale.

Inainte de inceperea sedintei, ministrul Apararii, Mihai Fifor, a demisionat. El va fi inlocuit de senatorul Gabriel Les, fost ministru al Apararii in Guvernul Grindeanu.

Un alt ministru care pleaca acasa este Danut Andrusca, de la Economie. Vine, in schimb, senatorul Niculae Badalau.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Tanarul ministru al Tineretului si Sportului, Ioana Bran, va fi si ea schimbata. Constantin Bogdan Matei, senator de Valcea, va prelua portofoliul acesteia.

Ministrul Culturii, George Ivascu, un apropiat al primarului General, Gabriela Firea, va parasi si el Cabinetul Dancila.

Pe fotoliul de ministru al Culturii se va aseza senatorul si rectorul Universitatii din Alba Iulia, Daniel Breaz.

Un alt ministru remaniat este Bogdan Cojocaru, de la Comunicatii. In locul lui va veni Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei, dar si al Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat in guvernul Grindeanu.

Conducerea PSD a mai votat schimbarea Gabrielei Firea de la sefia filialei PSD Ilfov, dar si din functia de vicepresedinte al partidului.

Numai ca primarul general al capitalei le-a luat-o inainte liderilor social democrati si a anuntat ca a demisionat din functia de presedinte interimar al PSD Bucuresti.

Surse din cadrul partidului spun ca in locul ei va veni primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si