Close sidebar
Close sidebar

Zi crucială pentru Programul Național de Redresare și Reziliență (LIVE VIDEO)

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit miercuri, în şedinţă comună, pentru prezentarea Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Premierul Florin Cîțu prezintă în fața aleșilor principalele elemente din planul care va fi depus la Bruxelles zilele viitoare (vezi VIDEO mai jos).

Razvan Ilie,

Premierul Florin Cîţu va avea la dispoziţie 60 de minute pentru prezentarea PNRR, iar fiecare grup parlamentar îşi va exprima punctul de vedere. [Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Alocuțiunea premierului Cîțu în plenul Parlamentului, la prezentarea și dezbaterea Planului Național de Redresare și Reziliență: 

Anunțul privind sesiunea comună din Parlament pentru dezbaterea PNRR a fost făcut în ultima clipă, în a doua parte a zilei de marți. Asta după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, lansase, pe Facebook, un  atac dur la adresa alianței de guvernare.

" Cîțu și Orban vor să blocheze toată Europa. Nu vor să vină în Parlament să prezinte PNRR, așa acum este normal. Polonia, Spania, Italia și Franța au prezentat PNRR-ul în Parlament", a scris liderul PSD. Potrivit acestuia, guvernanții vor să ascundă planul trimis la Bruxelles. 

Citeste si: Ultimatum pentru Guvernul Cîțu. "PSD va intra în grevă parlamentară"

Dezbatere în Parlament pe tema PNRR

Ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților începe de la ora 13.00 și se va finaliza la încheierea dezbaterilor. Premierul Florin Cîţu va avea la dispoziţie 60 de minute pentru prezentarea PNRR, iar fiecare grup parlamentar îşi va exprima punctul de vedere.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Pe ordinea de zi a şedinţei plenului reunit se află şi proiectul de lege pentru ratificarea Deciziei (UE, EURATOM) 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene şi de abrogare a Deciziei 2014/335/UE, Euratom, adoptată la Bruxelles.

Citeste si: Ce este Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Care sunt cei șase piloni ai reconstrucției României

Scandal politic pe tema banilor de la UE

PSD a solicitat ca Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să fie prezentat în Legislativ, liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, afirmând, marţi, că, în caz contrar, partidul pe care îl conduce va intra în grevă parlamentară.

"Dacă mâine în Parlament, prezentarea PNRR nu este punct separat pe ordinea de zi, PSD va intra în grevă parlamentară",   a anunțat Marcel Ciolacu pe Facebook.

Citeste si:  Marcel Ciolacu: „Guvernul Cîţu a transmis la Bruxelles că intenţionează să nu mai aplice legea care prevede mărirea pensiilor”

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a susţinut, marţi, că Uniunea Europeană va aloca României prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă doar 14 miliarde de euro, iar diferenţa până la 29 de miliarde va fi un împrumut de tip FMI.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

O delegație a PSD a fost săptămâna trecută la o întâlnire cu premierul Florin Cîțu, la Palatul Victoria, pentru o discuție pe marginea planului de investiții pe care România urmează să-l trimită la Bruxelles.

Marcel Ciolacu a declarat atunci că Planul Național de Redresare și Reziliență „nu este al unui Guvern sau al coaliției”, ci al României. Premierul Cîțu a insistat însă că s-a limitat la prezentarea PNRR către liderii Opoziției, fără dorința de a colabora cu aceștia în redactarea formei sale finale.

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) „are rolul de a corecta tot ce a făcut prost” Partidul Social Democrat, a afirmat, marți, premierul Florin Cîțu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI