Mai multe fotografii de la inmormantarea maestrului pe wowbiz.ro.

Aproximativ 300 de persoane au trecut pragul Teatrului National pentru a-si lua ramas bun de la Radu Beligan, care a murit, miercuri, la vârsta de 97 de ani.

În foaierul TNB au fost aduse, înca de la ora 10.00, coroane de flori, care înconjoara sicriul, si au fost aprinse candele.

Pe un ecran, ruleaza imagini din spectacolele de teatru în care a jucat ”mesterul” Beligan, asa cum îl numesc colegii de breasla.

Copiii lui Radu Beligan se afla, de asemenea, la capatâiul actorului.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Fostul campion olimpic Ivan Patzaichin, actorii Ion Caramitru, Cezara Dafinescu, Maia Morgenstern, Mihai Malaimare, Stefan Banica Jr., Emilia Popescu, dar si vaduva lui Gheorghe Dinica au adus flori si un ultim omagiu.

”Avea 35 de ani, când l-am vazut prima data pe scena. Eram la Cluj”, a spus Florin Piersic, care a depanat amintiri în fata intrarii Teatrului National. ”Acest om mi-a oferit primul rol în film, în «Ciulinii Baraganului».

El a vorbit cu regizorul si i-a spus: priveste-l pe baiatul asta. Îl regret foarte tare”, a mai spus actorul, potrivit News.ro.

În opinia lui Dorel Visan, Radu Beligan a trait pentru a face teatru. ”Generatiile noi fac teatru ca sa traiasca. Radu Beligan a fost ca un cordon ombilical prin care generatii de actori primeau maiestrie. Ce a lasat mesterul Beligan este o pagina aurita si ar fi bine ca generatiile noi de artisti sa o citeasca si sa o urmeze”.

Coroane de flori au fost depuse si din partea ministrului Apararii Nationale, Mihnea Motoc, a ministrului de Externe, Lazar Comanescu, din partea lui Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a României, si a lui Calin Popescu Tariceanu.

Prim-ministrul Dacian Ciolos a transmis o coroana de flori, la fel si presedintele României, Klaus Iohannis.

La TNB au ajuns si printul Paul si sotia sa, Lia. "Radu Beligan a fost un simbol al teatrului românesc", a fost declaratia celor doi.

La ora 13.00, cortegiul funerar va porni de la Teatrul National spre Cimitirul Bellu, unde actorul Radu Beligan va fi înmormântat cu onoruri militare.

Actorul si regizorul Radu Beligan, a murit, la Spitalul Elias, în urma unui stop cardio-respirator.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si