Zi de mare Sarbatoare pentru crestinii ortodocsi. 30.000 de oameni sunt la manastirea Nicula la Cluj si alte mii la icoana facatoare de minuni de la manastirea Rohia din Maramures
Zi de mare Sarbatoare pentru crestinii ortodocsi. Astazi se praznuieste Sfanta Maria Mare, iar multi credinciosi au mers la manastiri. 30 de mii de oameni sunt la Nicula din Cluj si alte mii la Rohia, in Maramures! Se spune ca, in zilele de hram, icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului au o putere miraculoasa asupra celor care se roaga la ele! ##VIDEO18286##
Zeci de mii de pelerini din toate colturile tarii si-au petrecut noaptea în rugaciune la Manastirea Nicula.
Dealul manastirii a fost aproape neincapator pentru pelerinii veniti de peste tot, iar la miezul noptii a fost pur si simplu "imbracat in lumina lumanarilor".
Icoana Facatoare de Minuni a fost scoasa din biserica pentru ca pelerinii sa se poata închina la aceasta. Traditia spune ca aceasta icoana, veche de aproape 300 de ani, a fost vazuta lacrimând si de atunci are puteri tamaduitoare.
Cu lacrimi in ochi,unii credinciosi au inconjurat biserica in genunghi si s-au rugat la Maica Domnului pentru sanatate si iertarea pacatelor. „Asta e datoria noastra, ne mai usuram si noi de pacate”.
Si la Manastirea Sfanta Ana de la Rohia, mii de pelerini s-au rugat aseara la Maica Fecioara sa le implineasca dorintele.
„Sa ne ierte Dumnezeu, sa ne rugam pentru tara, pentru popor, pentru mai bine. Mergem mai usurati de aicii”. Mai impacata cu sufletul”.
Doamna din imagini de abia daca se poate misca, a facut insa un efort supraomenesc sa ajunga la manastire, sa se inchine la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului, scoasa din altar doar o data pe an, de Sfanta Maria Mare.
Dupa slujba, pelerinilor le-au fost oferite bucate sfintite.
Ceaunele cu gulas au fost pregatite cu mare grija pentru pelerini de catre gospodinele locului! „Foarte bun, Dumnezeu sa primeasca.
Este mai bun, este de la manastire si si sfintit? Da, foarte bun”.
La Manastirea Nicula din judetul Cluj, sarmalele au fost tare apreciate dupa slujba.
"Se simte mirosul deja de aici. Da. Suntem de la Iasi si asa ca prinde bine o sarmala acuma".
Cu farfuriile pline de bunatati aburinde, credinciosii au cautat un loc potrivit ca sa le manance in tihna. Daca unii s-au asezat pe iarba, altii au fost mai inventivi.
Sarmalele gustoase si cozonacii pufosi n-au fost insa suficiente pentru cativa enoriasi infometati. „Haideti doamna, câte una. Am zis ca a ramas sotul acolo.Câte una. Nu v-au mai dat inca o portie? Nu, era o doamna care n-o fi vrut.
Nu-i nimic”.
Peste 20.000 de sarmale si 6000 de portii de cozonaci au fost impartiti la Manastirea Nicula din judetul Cluj.