Sorana Cîrstea (31 de ani, 61 WTA) a fost învinsă de Barbora Krejcikova (25 de ani, 38 WTA), cu scorul 3-6, 3-6, în finala turneului WTA de la Strasbourg. Acum atenția ei se îndreaptă acum spre Paris, unde va avea loc turneul de la Roland Garros. 

Sorana a ratat șansa celui de-al doilea trofeu din anul 2021, după cel de la Istanbul. Sportiva din România nu și-a găsit ritmul în fața unei cehoaice inteligente, care a găsit momentele ideale pentru a rupe ritmul. Cîrstea a

greșit mult, în special în setul 2, și i-a oferit Barborei Krejcikova primul titlu de simplu din carieră. În urma participării sale în cadrul finalei de la Starsbourg,  Soriana Cîrstea a obţinut un premiu de 13.224 de euro şi 180 puncte WTA.  

Cea mai bună performanță a Soranei Cîrstea a fost la Roland Garros

În cadrul turneului de la Roland Garros, Sorana Cîrstea a obținut cea mai bună performanță a carierei la un Grand Slam, și anume sferturi de finală în 2009, după ce a trecut de două jucătoare din Top 10, Wozniacki și Jankovic. A fost eliminată de Samantha Stosur. 

Citeste si: Doliu în lumea sportului. Un renumit sportiv și-a pierdut soția

Sorana se aproprie de calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Sorana Cîrstea va ocupa locul 53 WTA începând de luni. Sportiva din România face un salt de 8 poziții și este tot mai aproape de marele obiectiv, calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo .   

Citeste si: Sport în aer liber, lângă Apuseni

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Sorana a primit o dispensă, în ciuda faptului că nu îndeplinea un criteriu, cel al participării la Fed Cup. Conform regulamentului Federației Internaționale, primele 56 de jucătoare ale lumii, în clasamentul de după Roland Garros, vor lua startul în competiția de tenis de la Tokyo. 

Ceremonia de premiere de la Starsbourg[Sursa foto: Instagram]

”A fost o săptămână bună, azi adversara mea a fost prea bună și a meritat trofeul. Sunt fericită cu evoluția mea. Am avut o săptămână minunată la Strasbourg, le mulțumesc tuturor! M-au făcut să mă simt ca acasă.”, a declarat Sorana Cîrstea după meciul din finala de la Starsbourg.  

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si