Close sidebar
Close sidebar

Zile libere 2023. Când va fi următoarea minivacanță? Angajații care vor avea cinci zile libere legate

Zile libere 2023. În anul 2023 vor fi 12 sărbători legale în timpul săptămânii, celelalte trei vor fi în weekend, cum ar fi Paștele, Rusaliile sau Anul Nou, pe 1 ianuarie. Iată care este următoarea minivacanță de care vor avea parte românii anul acesta!

Laura Macovei,

Zile libere 2023. Când va fi următoarea minivacanță? Angajații care vor avea cinci zile libere!

[Sursa foto: colaj pixabay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Zile libere 2023. Românii s-au întors marți la muncă, după minivacanța de 1 mai. Ei au ales să petreacă zilele libere fie la mare, munte sau chiar în afara țării. Nici bine nu s-a terminat, că mulți se întreabă când au parte de următoarele zile libere. 

Când va fi următoarea minivacanță?

Zile libere 2023. Când va fi următoarea minivacanță? Angajații care vor avea cinci zile libere!

[Sursa foto: PixaBay]

Românii nu mai au mult de așteptat până la următoare minivacanță. Așadar, în luna iunie urmează o nouă minivacanță. Salariații de la stat vor avea parte de cinci zile libere consecutive, iar cei de la privat vor beneficia de una în timpul săptămânii și un weekend prelungit.

În luna iunie, vor exista trei zile de sărbători legale: 1 iunie, Ziua Copilului, și cele două zile de Rusalii, respectiv 4 și 5 iunie 2023.

Citește și: Tradiții și obiceiuri importante de Înălțarea Domnului 2023. Când trebuie vopsite ouăle?

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Astfel, toți angajații din România se vor bucura de o minivacanță chiar la început de sezon estival. Pentru bugetari, aceasta va fi mai lungă cu o zi, deoarece ziua de vineri, 2 iunie 2023, va fi liberă pentru angajații de la stat. În acest fel, ei vor avea cinci libere consecutive.

Pentru că 1 iunie 2023 pică într-o zi de joi, angajații de la privat vor beneficia atunci de liber și se vor întoarce la serviciu vineri.

Abia de sâmbătă va începe minivacanța pentru ei, căci vor avea parte de un weekend prelungit, deoarece luni, a doua zi de Rusalii, este declarată zi liberă.

Calendar zile libere 2023

Iată ce zile libere se mai anunță pentru angajații din România în acest an!

Citește și: VIDEO- Cu sau fără bani, românii au avut un 1 mai îmbelșugat

 

  • 1 iunie (Ziua Copilului) – joi
  • 4 și 5 iunie (prima și a doua zi de Rusalii) – duminică și luni (minivacanță de 5 zile de Ziua Copilului și Rusalii, joi-luni, 1-5 iunie; cu zi-punte 2 iunie, stabilită de Guvern)
  • 15 august (Adormirea Maicii Domnului) – marți (minivacanță de 4 zile, sâmbătă-marți, 12-15 august, cu zi-punte 14 august, stabilită de Guvern)
  • 30 noiembrie (Sfântul Andrei) – joi
  • 1 Decembrie (Ziua Națională a României) – vineri (minivacanță de 4 zile de Sfântul Andrei și Ziua Națională, plus weekend, joi-duminică, 30 noiembrie – 3 decembrie)
  • 25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun) – luni și marți (minivacanță de 4 zile, sâmbătă-marți, 23-26 decembrie)

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI