Zile libere 2023. Luna august 2023 aduce câteva zile libere pentru angajații din România. Iată când vor putea sta acasă aceștia!

În luna august, angajații de la stat vor beneficia de o mini-vacanță. Guvernul a decis să le ofere încă o zi liberă, pentru a face punte între zilele legale de repaos de la sfârșitul săptămânii și sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului.

Mini-vacanța angajaților din sectorul public va fi de patru zile consecutive, sâmbătă, duminică, luni și marți, pentru că în acest an, sărbătoarea Adormiri Maicii Domnului pică în ziua de marți a săptămânii.

Zile libere pentru bugetari în august 2023

- 14 august 2023- zi liberă care va fi recuperată

- 15 august 2023- zi liberă legală

În ce zile nu vor lucra angajații?

Ziua de 4 iunie va fi considerată liberă, cu ocazia sărbătorii de Rusalii. De asemenea, 5 iunie este a doua zi de Rusalii. Aceasta va fi liberă și ea.

Citește și: Școli închise iunie 2023: Elevii și profesorii vor sta acasă cinci zile. Când începe mini-vacanța?

Data de 4 iunie va pica duminică, iar 5 iunie pică luni. Până la Rusalii, românii se vor bucura de o zi liberă în timpul săptămânii, adică pe 1 iunie, de Ziua Copilului, care pică joi.

Ce alte zile libere există până la finalul anului 2023?

Zile libere iunie 2023: În ce zile nu vor lucra angajații? Bugetarii vor avea o mini-vacanță prelungită

Zile libere iunie 2023: În ce zile nu vor lucra angajații? Bugetarii vor avea o mini-vacanță prelungită

[Sursa foto: fotojet]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mai (Ziua Muncii) – luni (minivacanță de 3 zile, sâmbătă-luni, 29 aprilie-1 Mai)

1 iunie (Ziua Copilului) – joi

4 și 5 iunie (prima și a doua zi de Rusalii) – duminică și luni (minivacanță de 5 zile de Ziua Copilului și Rusalii, joi-luni, 1-5 iunie; cu zi-punte 2 iunie, stabilită de Guvern)

15 august (Adormirea Maicii Domnului) – marți (minivacanță de 4 zile, sâmbătă-marți, 12-15 august, cu zi-punte 14 august, stabilită de Guvern)

30 noiembrie (Sfântul Andrei) – joi

1 Decembrie (Ziua Națională a României) – vineri (minivacanță de 4 zile de Sfântul Andrei și Ziua Națională, plus weekend, joi-duminică, 30 noiembrie – 3 decembrie)

25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun) – luni și marți (minivacanță de 4 zile, sâmbătă-marți, 23-26 decembrie)

În acest an, cei care lucrează la stat vor avea în plus, zilele de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august libere, cu scopul de a crea punţi între zilele deja libere şi weekenduri.

Pentru recuperarea acestor zile, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 28 februarie, 30 iunie, respectiv 31 august 2023, a stabilit Executivul.

Citește și: Zile libere 2023. Când va fi următoarea minivacanță? Angajații care vor avea cinci zile libere!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si