O altă mini-vacanţă se apropie cu paşi repezi pentru români. Printre zilele libere legale, în România, se numără şi data de 30 noiembrie, moment marcat de o importantă sărbătoare religioasă.

În acest an, Sfântul Andrei pică într-o zi de vineri, aşadar românii se vor putea bucura de un weekend prelungit. Data la care are loc ziua Sfântului Andrei a fost declarată prin lege sărbătoare publică şi este zi liberă din 2012. 

Sfântul Andrei- "Cel dintâi chemat" 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Creştinii îl prăznuiesc pe 30 noiembrie pe Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul românilor, numit şi „Cel dintâi chemat”, deoarece el a fost primul care a răspuns chemării lui Iisus Hristos la apostolat. Sfântul Andrei este şi primul dintre apostoli care a propovăduit Evanghelia la geto-daci, pe teritoriul Dobrogei, motiv pentru care este considerat creştinătorul poporului român.

Aproape 700.000 de români care poartă numele de Andrei, Andreea şi derivate ale acestora. 

sursa foto: Romania Tv 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si