Close sidebar
Close sidebar

Zile libere legale. Românii au parte de o nouă mini-vacanţă. Când pică

Data la care are loc ziua Sfântului Andrei a fost declarată prin lege sărbătoare publică şi este zi liberă din 2012.

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol

O altă mini-vacanţă se apropie cu paşi repezi pentru români. Printre zilele libere legale, în România, se numără şi data de 30 noiembrie, moment marcat de o importantă sărbătoare religioasă.

În acest an, Sfântul Andrei pică într-o zi de vineri, aşadar românii se vor putea bucura de un weekend prelungit. Data la care are loc ziua Sfântului Andrei a fost declarată prin lege sărbătoare publică şi este zi liberă din 2012. 

Sfântul Andrei- "Cel dintâi chemat" 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Creştinii îl prăznuiesc pe 30 noiembrie pe Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul românilor, numit şi „Cel dintâi chemat”, deoarece el a fost primul care a răspuns chemării lui Iisus Hristos la apostolat. Sfântul Andrei este şi primul dintre apostoli care a propovăduit Evanghelia la geto-daci, pe teritoriul Dobrogei, motiv pentru care este considerat creştinătorul poporului român.

Aproape 700.000 de români care poartă numele de Andrei, Andreea şi derivate ale acestora. 

sursa foto: Romania Tv 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI