Close sidebar
Close sidebar

Zile şi nopţi geroase în toată ţara! Meteorologii nu au deloc veşti bune

Temperaturile au scazut simtitor in aproape toata tara, cu putin timp inainte de prima zi oficiala de iarna. Iar meteorologii nu au vesti bune. Vom sarbatori Ziua Nationala cu maxime negative.

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

E 7 dimineata si oamenii se aduna in statii. Obstacolul din drumul spre munca a fost astazi temperatura. Minus 4 grade si un vant care i-a obligat pe trecatori sa mareasca pasul.

Temperatura normala pentru sfarsitul lunii octombrie este cuprinsa intre plus 6 si minus un grad. Numai ca astazi s-a ajuns la minime chiar de minus 8 grade. Dar oamenii n-au fost luati prin surprindere.

Experienta i-a invatat pe cei mai multi cum sa se pregateasca.

Petre Nechita, reporter Stirile Kanal D: Trebuie sa intelegem ca valoarea inregistrata de termometru nu spune tot adevarul. Daca, de exemplu, bate vantul, atunci temperature resimtita va fi mult mai scazuta.

Dupa pranz, am avut parte de o supriza. Temperatura a scazut sub valoarea de la ora 7 dimineata.

Din cauza vantului, trecatoririi resimteau aproximativ minus 8,  minus 9 grade.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

In statiile de metrou nu mai aveai unde sa arunci un ac in aceasta dimineata.

A fost haos la metrou, in aceasta dimineata. Din cauza frigului, mai multi bucuresteni au ales sa coboare la metrou, asa ca subteranul a fost supraaglomerat.

Oamenii aproape ca s-au calcat in picioare, in dorinta de a urca in trenuri, pentru a ajunge la munca. Peronul a fost, pur si simplu, neincapator.

Vagoanele au fost pline pana la refuz.

Pe Aeroportul Otopeni, aeronavele au fost verificate inca de la primele ore ale diminetii. Unele au avut nevoie de lucrari de intretinere. Surprinzator este ca nu s-au efectuat proceduri de degivrare. Cel putin asta spun reprezentantii aeroportului. Nu au fost degivrate nici aeronavele si nici pistele si platformele aeroportului. Mercurul a scazut pana la minus 3, chiar minus 4 grade, in aceasta dimineata, in zona Otopeni.

Iar specialistii in aviatie spun ca este absolut necesara degivrarea atunci cand termometrele inregistreaza sub 1 grad Celsius. Pilotii spun ca ar trebui sa se degivreze chiar daca nu s-a format un strat de gheata pe avionul aflat la sol. Asta pentru ca temperatura scade cu 5 grade Celsius, pe suta de metri altitudine, si-atunci pericolul formarii ghetii pe aeronava este iminent. Se poate ajunge chiar la prabusirea aeronavei.

Insa, pasagerii care asteptau astazi in zona de check-in nu se gandeau la acest pericol, ci se bucurau ca nu au parte de intarzieri mari, asa cum s-a intamplat cu o zi inainte. Mai ales ca pentru unii dintre ei, incepe deja vacanta de sarbatori.

Astazi s-au inregistrat intarzieri relativ mici, de 20-30 de minute, la mai multe curse. Toate au fost cauzate de lucrarile de intretinere la aeronave.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI