Close sidebar
Close sidebar

Fiica cea mică a lui Nelson Mandela a murit. Câți ani avea

Zindzi Mandela, fiica cea mică a lui Nelson Mandela, a murit la 59 de ani, luni dimineață, într-un spital din Johanesburg. Femeia era ambasadoarea Africii de Sud în Danemarca.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Zindzi Mandela, fiica cea mică a celebrului Nelson Mandela, primul președinte de culoare din Africa de Sud, a murit la 59 de ani, luni dimineață, într-un spital din Johanesburg. Zinzi Mandela era din 2015 ambasadoarea Africii de Sud în Danemarca, potrivit BBC News. Nu se cunoaște până la această oră cauza decesului.

Citeste si: Crimă înfiorătoare într-o comună de lângă Timișoara: Un tânăr de 20 de ani și-a ucis colegul de muncă

Zindzi Mandela a fost cel de-al șaselea copil al lui Nelson Mandela pe care fostul președinte al Africii de Sud l-a avut cu cea de-a doua sa soție, Winnie Madikizela-Mandela. Zindzi Mandela avea patru copii. Ea a devenit cunoscută în urmă cu 35 de ani când a citit faimoasa scrisoare a tatălui său în care refuza propunerea de eliberare condiţionată oferită de premierul sud-african Botha.

Citeste si: Elena Lasconi, prima reacție după ce a intrat în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Candidata USR l-a depășit pe Marcel Ciolacu- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Cum a funcționat rețeaua uriașă și sofisticată construită pe Tik Tok pentru Călin Georgescu, pe model Stoianoglo- antena3.ro

Citeste si: Cei mai bogaţi oameni ai lumii cer să fie taxaţi mai mult

Citeste si: Apelul disperat al unui renumit medic, despre coronavirus: „Toată munca noastră s-a dus pe apa Sâmbetei”

Șapte ani de la dispariția lui Nelson Mandela

Nelson Mandela a fost un om politic sud-african, care a deținut funcția de președinte al Africii de Sud în intervalul 1994-1999.

Adversar al apartheidului, a fost primul președinte al Africii de Sud ales prin vot universal, într-un scrutin larg reprezentativ și cu participare multirasială. Guvernarea lui Mandela s-a axat pe dezmembrarea moștenirii apartheidului, prin combaterea rasismului instituționalizat, a sărăciei și a inegalității și promovarea reconcilierii rasiale.

Citeste si: Haos pe litoral. Ce a descoperit ministrul Muncii la terasele din stațiuni

Nelson Mandela a primit o multitudine de premii internaționale pentru poziția sa în privința colonialismului și discriminării: între ele Premiul Nobel pentru Pace (1993).

După ce a suferit un timp îndelungat de infecții respiratorii, Nelson Mandela a murit pe 5 decembrie 2013, la vârsta de 95 de ani. Pe 6 decembrie 2013, Președintele Zuma a anunțat doliu național de 10 zile.

Citeste si: Scene șocante la metroul din Capitală. Ce a pățit un tânăr care a refuzat să poarte masca

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI