UPDATE: Agenţia ONU pentru refugiaţi acuză Hamas că a furat combustibil şi medicamente din sediul său din Gaza.

UNRWA, organizația ONU responsabilă de refugiații palestinieni, a afirmat Hamas ar fi furat combustibil și medicamente destinate refugiaților din sediul său din Gaza.

Agenția a afirmat, pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter), că anumite persoane care au pretins că sunt de la Ministerul Sănătății condus de Hamas au luat provizii și le-au încărcat în camioane. 

„UNRWA a primit informaţii potrivit cărora ieri (duminică- n.r.), un grup de persoane cu camioane care pretindeau a fi de la Ministerul Sănătăţii al autorităţilor de facto din Gaza, au scos combustibil şi echipamente medicale din incinta agenţiei din oraşul Gaza. Personalul nostru a fost nevoit să evacueze sediul UNRWA din oraşul Gaza, după un preaviz transmis cu câteva ore mai înainte, în noaptea de vineri, 13 octombrie.

De atunci, UNRWA nu a avut acces la incintă şi nu a primit detalii suplimentare cu privire la scoaterea bunurilor. Camerele de securitate care acoperă intrarea/ieşirea din incinta UNWRA au fost avariate în urma exploziilor în zilele precedente şi au încetat să mai funcţioneze. Combustibilul UNRWA şi alte tipuri de materiale sunt păstrate în scopuri strict umanitare- orice altă utilizare este condamnată cu fermitate”,

a transmis UNWRA într-un comunicat postat pe X.

UPDATE: TIKTOK a șters peste 500.000 de videoclipuri și a închis peste 7.000 de transmisiuni live despre războiul Hamas-Israel. 

UPDATE: Iran-Hamas ar putea elibera ostaticii dacă Israelul va opri atacurile

Iranul a afirmat că Hamas ar putea elibera ostaticii dacă Israelul se va opri din atacuri. Este vorba despre aproximativ 200 de ostatici dacă Israelul se va opri din atacurile aeriene asupra Gaza, a declarat ministrul iranian de externe, citează Hotnews.ro,

potrivit Sky News.

Până în acest moment, gruparea militantă nu a dat niciun indiciu cu privire la o asemenea ofertă. 

UPDATE: Biden ar putea vizita Israelul

UPDATE: Oamenii din Gaza sunt puși în situația de a bea apă insalubră „care le pune viața în pericol” 

Ministrul israelian al energiei și apei, Israel Katz, a vorbit într-o declarație că apa a fost restabilită într-un „punct specific” din Gaza. Un purtător de cuvânt a spus că locația este în afara orașului Khan Younis.

UPDATE: 11 jurnaliști palestinieni au murit

Israelul a luat viața a 11 jurnaliști palestinieni în loviturile aeriene din Gaza. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

UPDATE: Mai multe persoane protestează pentru a cere demisia premierului Netanyahu 

UPDATE:  Atacurile aeriene ale Israelului au lovit „baze și un complex” al Hamas

Israelul a distrus cartierul general care era al unui comandant Hamas. Baza operațională era condusă de Ali Kachi, care a fost omorât în urmă cu câteva zile, a fost ținta atacurilor aeriene și loviturilor de mortiere, a precizat aceasta, potrivit Sky News.

„Un număr” de militanți ai Hamas și-au pierdut viața în timpul unui atac asupra unui complex militar, a precizat forța aeriană. Vestea apare după ce FDI a spus că l-a omorât pe Matez Eid, comandantul districtului sudic al aripei de securitate națională a Hamas.

UPDATE: China a declarat că zborurile comerciale din Israel continuă. Ministrul de externe al Chinei a precizat că patru cetățeni chinezi au fost uciși, doi sunt declarați dispăruți, iar șase sunt răniți.

James Heappey, Ministrul Forțelor Armate ale Marii Britanii, a declarat că 10 cetățeni britanici ar fi răpiți de Hamas.

UPDATE: Bilanțul răniților, potrivit Ministrului Sănătății din Gaza, se ridică la 9.700 de persoane. Numărul deceselor din Palestina este de 2,750 de persoane. 

În Israel au fost confirmate 1.400 de decese și 3.500 de persoane rănite.

UPDATE: Miniștrii Likud se opun parteneriatului negociat cu SUA: ajutorul prin punctul de trecere a frontierei Rafah cu Egiptul.

UPDATE: SUA și Egipt au convenit cu Israelul oprirea temporară a focului

SUA, Israelul și Egiptul au convenit asupra unei încetări a focului în sudul Gazei care să înceapă la 06:00 GMT (ora locală 9:00) pentru a coincide cu redeschiderea punctului de trecere a frontierei Rafah, relatează Reuters, citând două surse de securitate egiptene, scrie Hotnews.ro. 

Ziua 10 război Israel-Hamas. Războiul dintre Israel și Hamas a ajuns în cea de-a zecea zi. Numărul navelor devine din ce în ce mai mare în porturile din Israel, operaţiunile sunt în continuare în desfășurare la majoritatea terminalelor, ținând cont de pregătirile armatei de a lansa un asalt terestru în Fâşia Gaza care se află sub controlul Hamas.

Israelul a confirmat că a bombardat a zeci de ținte Hamas din Gaza. Televiziunea israeliană Channel 12 a transmis că Israelul a efectuat lovituri în cel puțin 50 de locuri din Gaza peste noapte și a distrus posturi de observație, centre de comandă și lansatoare de rachete.

Citește și: VIDEO- Ziua 9 război Israel-Hamas: Armata israeliană a dat un nou ultimatul pentru civili. Un alt lider Hamas a fost ucis. Benjamin Netanyahu: „Noi suntem cei care vom demola Hamas”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ziua 10 război Israel-Hamas: Spitalele pline din Gaza mai au combustibil doar pentru aproximativ 24 de ore

Ziua 10 război Israel-Hamas: Spitalele pline din Gaza mai au combustibil doar pentru aproximativ 24 de ore

[Sursa foto: Profimedia]

Ziua 10 război Israel-Hamas. Principalele evenimente

Spitalele din Gaza mai au combustibil pentru aproximativ 24 de ore, a transmis Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare în cea mai recentă actualizare: „Rezervele de combustibil din spitalele din Gaza mai pot funcționa aproximativ 24 de ore. Oprirea generatoarelor de rezervă ar pune viețile a mii de pacienți în pericol”.

Joe Biden a condamnat uciderea unui băiat musulman de 6 ani în Illinois, crimă motivată de ură. Mama copilului a fost grav rănită la rândul ei în atac și a suferit mai multe răni prin înjunghiere. Biden a menționat că familia băiatului era formată din musulmani palestinieni care „au venit în America căutând ceea ce căutăm cu toții – un refugiu pentru a trăi, a învăța și a se ruga în pace”.

Palestinienii din Gaza au declarat că bombardamentele Israelului de noaptea trecută au fost cele mai grele de când au început atacurile, relatează Reuters. Atacurile aeriene au lovit zonele care se află în jurul a două dintre principalele spitale ale orașului, au spus aceștia. Autoritățile din Gaza au transmis bilanțul iar cifrele arată că cel puțin 2.670 de persoane au fost murit în cele 10 zile de război, după ce Israelul a lansat atacurile de răzbunare împotriva Hamas. Un sfert dintre ei sunt copii și aproape 10.000 de răniți.

Citește și: Alertă de securitate la Luvru. Muzeul a fost evacuat

Ziua 10 război Israel-Hamas: Spitalele pline din Gaza mai au combustibil doar pentru aproximativ 24 de ore

Ziua 10 război Israel-Hamas: Spitalele pline din Gaza mai au combustibil doar pentru aproximativ 24 de ore

[Sursa foto: Profimedia]

Jonathan Conricus, purtătorul de cuvânt internațional al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), a declarat că IDF estimează că aproximativ 500.000 de oameni au părăsit nordul Gaza până acum.

Purtătorul de cuvânt al Armatei Israelului, Jonathan Conricus, a spus că atacarea unui convoi de locuitori din Gaza care se îndrepta vineri spre sudul Fâșiei pare că ar fi fost, de fapt, o operațiune cu „steag fals” efectuată de Hamas.

„Când vă gândiți logic cine ar beneficia de acele imagini oribile cu copii și civili care mergeau spre sud și care au fost uciși, cine are ceva de câștigat din asta? O singură organizație: Hamas”, a spus Conricus.

Citește și: Proteste în urma conflictului din Orientul Mijlociu ajung în Europa: alertă de securitate la Luvru. În Varșovia un bărbat spune că se aruncă în aer

Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a spus că Israelul nu are intenția să reocupe Gaza în urma invaziei sale terestre. „Nu avem niciun interes să ocupăm Gaza sau să rămânem în Gaza, dar din moment ce luptăm pentru supraviețuirea noastră și singura modalitate – așa cum a definit însuși președintele – este să distrugem Hamas, va trebui să facem tot ce este necesar ”, a spus el lui Kaitlan Collins de la CNN.

Punctul de trecere de la frontiera Rafah dintre Egipt și Gaza se va deschide luni la ora 9 dimineața (06:00 GMT), a transmis NBC News, citând un oficial palestinian. Trecerea va fi deschisă luni pentru câteva ore, potrivit altor surse media. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a spus anterior că punctul de trecere va fi redeschis, fără a oferi detalii, în urma unei întâlniri cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi.

Citește și: VIDEO- Panică în rândul românilor. Atac cu drone, lângă un vas românesc


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si