Un bombardament al rușilor în orașul Irpin, aflat în apropierea Kiev -ului, a ucis opt oameni nevinovați, printre care și doi copii. Rușii au deschis focul chiar în timpul unei evacuări a civililor. 

În tot acest timp, rușii care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva războiului au fost bătuți și arestați de autorități.

Momente dramatice în Ucraina

Imagini dramatice surprinse în Irpin arată momentul în care un bărbat aflat în fața armatei ruse cu mâinile goale cade secerat după o explozie. Fumul a întunecat orașul, bisericile abia se mai văd, se aude doar zgomotul bombelor, iar oamenii fug disperați din fața morții.

Citeste si: VIDEO- Refugiații din Ucraina nu și-au putut lăsa animalele de companie în urmă. Și-au luat necuvântătoarele în România

Armata rusă a încălcat acordul de încetare a focului pentru evacuarea civililor, iar în orașul Mariupol, evacuarea populației civile a fost oprită.

Citeste si: Rușii vor ataca combinatele chimice din Ucraina. Amenințarea a fost lansată de ministrul Apărării rus: „Cerem angajaților să părăsească imediat unitățile”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Președintele Ucrainei, Vladymyr Zelensky, a declarat: "Nu vom ierta bombardamentele care au distrus casele. Nu vom ierta nici racheta pe care armata noastră a doborât-o peste Okhmatdyt. Nici cele peste cinci sute de rachete care ne-au lovit pământul, poporul și copiii noștri."

Noi bombardamente în Harkov. Medicii tratează pacienții fără căldură sau electricitate

Orașul Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina, a fost zguduit de noi atacuri.

Citeste si: VIDEO| Capitala Ucrainei îşi fortifică apărarea. Mai multe bombardamente au avut loc în zone din apropierea Kievului

Presiunea este mare și asupra medicilor care se simt neputinicioși în fața războiului.

„Lucrăm fără electricitate, fără căldură. Avem niște probleme cu proviziile, nu avem destule analgezice. De o săptămână, chiar mai mult, astea sunt condițiile în care lucrăm”, a declarat Evgeniy Dubrov, medic.

Citeste si: Zelensky, interviu în buncăr

În tot acest timp, armata rusă pregătește atacul final asupra capitalei Kiev. 

Rusia avertizează țările vecine cu Ucraina

Rusia a avertizat ţările vecine cu Ucraina despre primirea avioanelor de luptă ale Kievului care vor fi apoi folosite împotriva ruşilor.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Nu avem de ce să ne fie frică. Există măsuri concrete care s-au luat în interiorul Alianţei Nord-Atlantice astfel încât statele de pe frontiera estică a alianţei să beneficieze de măsuri întărite şi consolidate de descurajare şi apărare” a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Citeste si: Rușii amenință România cu privire la spațiul aerian. Replica premierului Nicolae Ciucă

Ieri președintele Vladimir Putin a discutat telefonic peste o oră cu președintele Turciei despre invazia Rusiei în Ucraina. Liderul de la Kremlin i-a transmis omologului său turc că „operaţiunea militară” a Rusiei va fi oprită doar in cazul in care Kievul va înceta să mai opună rezistenţă şi va îndeplini toate cererile Kremlinului.

O nouă rundă de negocieri între delegațiile rusă și ucraineană ar urma să aibe loc astăzi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si