UPDATE. Armata israeliană spune că „majoritatea ostaticilor” Hamas din Fâșia Gaza „este în viață”.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a anunțat, printr-un comunicat, că „peste 20 dintre cei 200 de ostatici care se află în Fâșia Gaza sunt minori”. El a mai menționat că între 10 și 20 dintre ei au peste 60 de ani. Tot el a informat că „majoritatea ostaticilor este în viață”.

Încă nu se știe câți ostatici a luat Hamas în Fâșia Gaza, potrivit CNN, scrie News.

Potrivit Tsahalului, între 100 şi 200 de persoane sunt dispărute.

UPDATE. Israel a dezvăluit modul în care războiul contra Hamas se va desfășura. În ultima dintre cele trei faze își va lua mâna de pe Fâșia Gaza.

Mai mult decât atât, ministrul Israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat faptul că obiectivele de război ale Israelului în Fâșia Gaza, includ eliminarea grupării teroriste Hamas. 

Yoav Gallant a declarat că războiul va avea trei etape principale, potrivit Hotnews.ro

„Suntem în prima fază, în care are loc o campanie militară cu atacuri aeriene și mai târziu cu o manevră terrestră cu scopul de a distruge operativ și de a deteriora infrastructura, pentru a învinge și distruge Hamas”,

a spus el.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mai mult decât atât, în a doua fază se va continua lupta, însă la o  intensitate mai mică, pe măsură ce trupele lucrează pentru a „elimina cuiburile de rezistență”.

„Al treilea pas va fi crearea unui nou regim de securitate în Fâșia Gaza, înlăturarea responsabilității Israelului pentru viața de zi cu zi în Fâșia Gaza și crearea unei noi realități de securitate pentru cetățenii Israelului și locuitorii zonei din jurul Gazei”, a mai spus el.

UPDATE. Încă de pe data de 7 octombrie, bilanțul persoanelor ucise până în prezent, în Fâșia Gaza, a crescut la 4.127 de morți, dintre care 1.661 de copii, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului palestinian al Sănătății din Gaza. 

Ziua 14 război Israel-Hamas. Rachetele şi dronele au lovit o bază irakiană care este adăpost pentru forţe americane. 

Drone şi rachete au vizat joi noapte baza aeriană Ain al-Asad, care adăpostește forţele americane şi alte forţe internaţionale în vestul Irakului. Mai multe explozii s-au auzit în bază, au spus două surse de securitate citate de Reuters.

Şaisprezece jurnalişti palestinieni au fost omorâți în Fâşia Gaza de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, pornit după atacul mişcării islamiste către poporul israelian, pe 7 octombrie, a spsu joi sindicatul jurnaliştilor palestinieni, relatează AFP.

Potrivit unui comunicat, sindicatul, cu sediul în Cisiordania ocupată, a spus că alţi zeci de jurnalişti au fost răniţi. Cel puţin 3.785 de persoane au fost omorâte în loviturile israeliene către Gaza, spun autorităţile din acest teritoriu palestinian.

Ziua 14 război Israel-Hamas: Spitalele din Gaza mai au combustibil pentru câteva ore

Ziua 14 război Israel-Hamas: Spitalele din Gaza mai au combustibil pentru câteva ore

[Sursa foto: Profimedia]

Ziua 14 război Israel-Hamas: Combustibil pentru câteva ore în spitalele din Gaza

Ministerul Sănătății din Gaza a rugat benzinăriile să ofere combustibil spitalelor, iar o agenție ONU a donat o parte din ultimele rezerve proprii de combustibil.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

S-a prelungit astfel cu câteva ore funcționalitatea celui mai mare spital din Gaza, a spus directorul spitalului, Mohammed Abu Selmia. 

Curentul electric a fost întrerupt în spital și personalul folosea lanterna telefonului mobil.

Ziua 14 război Israel-Hamas: Spitalele din Gaza mai au combustibil pentru câteva ore

Ziua 14 război Israel-Hamas: Spitalele din Gaza mai au combustibil pentru câteva ore

[Sursa foto: Profimedia]

O explozie s-a produs aproape de biserica Sfântul Porfirie, o biserică ortodoxă grecească din orașul Gaza. Hamas a zis că mai multe persoane au fost rănite și ucise.

Martorii au precizat pentru AFP că explozia a afectat fațada bisericii și a dus la prăbușirea unei clădiri adiacente.

Într-o declarație în care își prezintă „cea mai puternică dezaprobare”, Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului a dat de înțelea că explozia a avut loc în urma unui atac aerian israelian.

Bisericile, folosite adesea adăpost pentru civili „constituie o crimă de război care nu poate fi ignorată”, a mai spus instituția.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si