Bilanțul morților a ajuns la 600.

Potrivit unei declarații transmise de reprezentanții Biroului premierului din Israel, cabinetul a luat „o serie de decizii operative cu scopul de a provoca distrugerea capacităţilor militare şi guvernamentale ale Hamas şi ale Autorităţii Palestiniene”.

„Începem un război lung şi dificil. Războiul ne-a fost impus de un atac sângeros al Hamas”, a

declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Citește și: Dan Badea și familia, prinși în Israel în timpul atacului terorist. Soția actorului descrie ce se întâmplă: "Trebuie să mergem în buncărul hotelului"

„Prima fază se termină în aceste ore cu distrugerea majorităţii forţelor inamice care au intrat pe teritoriul nostru. În acelaşi timp, am început formaţia ofensivă şi ea va continua fără rezerve şi fără pauză până când obiectivele sunt atinse”, a afirmat Netanyahu.

Ziua 2 de război în Israel. Reacția premierului israelian după bombardamentele teroriste: „Începe un război lung şi dificil”

Israelul se pregătește de război. Autoritățile sunt pe cale să închidă granițele

Israelul are ca scop să „nege abilitatea şi dorinţa (Hamas) de a ameninţa şi a face rău cetăţenilor Israelului pentru mulţi ani de acum înainte”, se precizează în declaraţie.

„Vom restabili securitatea pentru cetăţenii Israelului şi vom câştiga. Printre deciziile luate de cabinet se numără oprirea furnizării de electricitate, combustibil şi mărfuri”, a

adăugat Netanyahu. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ziua 2 de război în Israel. Reacția premierului israelian după bombardamentele teroriste: „Începe un război lung şi dificil”

Citește și: VIDEO- Mărturiile oamenilor care au văzut războiul din Israel cu proprii ochi. Printre ei se află și fotbalistul român Antonio Sefer și cântăreața Ruby: „Îmi e foarte frică! Sunt într-un buncăr acum”

Bilanțul morților crește alarmant. Până în prezent cel puțin 70 de morți și aproape 1000 de răniți.

Sâmbătă dimineață mișcarea palestiniană Hamas a lansat aproximativ 5.000 de rachete în Israel, spune un comandant de rang înalt al Hamas. În Israel a fost instaurată stare de urgență, după ce luptele au început în stradă.

Ziua 2 de război în Israel. Reacția premierului israelian după bombardamentele teroriste: „Începe un război lung şi dificil”

Forțele de Apărare Israeliene: armata israeliană a ucis peste 400 de teroriști

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că armata israeliană a ucis peste 400 de teroriști palestinieni în sudul Israelului și în Fâșia Gaza și a capturat alte zeci de persoane în timpul luptelor începute sâmbătă, la prima oră a dimineții, potrivit Times of Israel, citat de News.

„La această oră, există forţe care luptă în [kibbutzul] Kfar Aza, sunt percheziţii într-un număr mare de oraşe. Există forţe ale FDI în toate oraşele, nu există niciun oraş în care să nu fie prezentă o forţă a FDI”, a declarat Hagari într-o conferinţă de presă.

Citește și: Hezbollah a intrat în război cu Israelul. Gruparea cu sediul în Liban este considerată mult mai puternică decât Hamas

Ziua 2 de război în Israel. Reacția premierului israelian după bombardamentele teroriste: „Începe un război lung şi dificil”

Ziua 2 de război în Israel. Reacția premierului israelian după bombardamentele teroriste: „Începe un război lung şi dificil”

[Sursa foto: News]

Citește și: UPDATE/VIDEO- Atac terorist în Israel. Ministrul israelian al Apărării a declarat stare de război, după ce Hamas a lansat mii de rachete

Armata israeliană va evacua civilii din oraşele din apropierea graniţei cu Gaza în următoarele 24 de ore

Armata israeliană a anunțat că în acest moment evacuează civilii din orașele din apropierea graniței cu Gaza.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Așadar, civilii din Nahal Oz, Erez, Nir Am, Mefalsim, Kfar Aza, Gevim, Or Haner, Ibim, Netiv Ha'asara, Yad Mordechai, Karmia, Zikim, Kerem Shalom, Kissufim, Holit, Sufa, Nirim, Nir Oz, Ein Hashlosha, Nir Yitzhak, Be'eri, Magen, Re'im, Sa'ad şi Alumim vor fi evacuați în următoarele 24 de ore.

„Misiunea noastră pentru următoarele 24 de ore este de a evacua toţi rezidenţii care locuiesc în jurul Gaza”, a declarat presei purtătorul de cuvânt militar Daniel Hagari.

El a mai precizat că evacuarea poate fi efectuată doar după o „scanare adecvată a teritoriului” pentru a se asigura că nu sunt teroriști în zone.

„Există zeci de mii de soldaţi combatanţi în zonă. Vom ajunge în fiecare comunitate până când vom ucide fiecare terorist din Israel”, spune Hagari, a mai adăugat el.

Sute de tineri au fost omorâţi la un festival de muzică din Israel 

Peste 250 de cadavre au fost identificate în locul unde a avut loc festivalul de muzică de lângă kibbutzul Re'im, situat la graniţa cu Fâşia Gaza.

Mii de tineri participau la festivalul de muzică "Nature Party" atunci când gruparea teroristă Hamas au declanşat războiul în Israel. Au fost uciși tineri israelieni, americani, germani, canadieni și norvegieni.

Zeci de zboruri internaţionale spre şi dinspre Tel Aviv au fost anulate

Compania israeliană El Al a anunţat că îşi va menţine zborurile duminică, în timp ce companiile aeriene Lufthansa, Air France-KLM, Iberia, ITA Airways, LOT, Aegean, Swiss, Austrian Airlines, Wizz Air și Air Canada au anunțat că își anulează zborurile spre și dinspre Tel Aviv.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si