Rusia a anunțat că mobilizarea rezerviștilor  a ajuns la final, întreruperile de curent au afectat 4 milioane de ucraineni, Ucraina cere Iranului să nu mai furnizeze drone Rusiei.

4 persoane au murit și 10 au fost rănite, în urma bombardamentelor din zona Zaporoje. SUA va oferi Ucrainei asistență militară suplimentară în valoare de aproape 300 de milioane de dolari.

Citeste si: VIDEO Prizonieri ruși, puși în genunchi să strige „Slava Ucraina” și să-l înjure pe Putin

Mobilizarea rezerviștilor a ajuns la final

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a anunțat că mobilizarea parțială a rezerviștilor anunțată în luna septembrie „a fost finalizată” și „nu sunt planificate alte măsuri”.

Serghei Șoigu a mai precizat că 82.000 de recruți mobilizați se află în zona de conflicat și alți 218.000 se află la instrucție în cazărmi. 

Citeste si: Zelenski susține că Rusia a efectuat 4.500 de lovituri cu rachete şi peste 8.000 de raiduri aeriene

4 milioane de ucraineni sunt afectați de întreruperile de curent

„Aproape 4 milioane de oameni din Ucraina sunt afectați de penele de curent provocate de bombardamentele Rusiei”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit Agence France-Presse, compania de energie DTEK, operatorul regiunii Kiev, a transmis că vor exista întreruperi de curent „fără precedent” pentru a preveni o întrerupere completă.

Citeste si: Situație dramatică pe frontul din Ucraina! O tânără gravidă a fost ucisă cu sânge rece chiar sub ochii soțului ei

Ucraina a cerut Iranului să nu mai furnizeze drone Rusiei, iar SUA anunță ajutoare pentru Ucraina

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba a cerut Teheranului să nu mai trimită arme în Rusia. Ucraina și aliații săi occidentali acuză Iranul că a trimis în Rusia drone „kamikaze” care au fost folosite, în urma lor rezultând efecte devastatoare împotriva infrastructurii ucrainene. Totuși, Iranul respinge acuzațiile.

4 persoane au murit și 10 au fost rănite, după ce mai multe orașe din apropierea centralei electrice Zaporojie, ocupată de forțele ruse, au fost lovite de bombardamente, potrivit unui comunicat al biroului prezidențial ucrainean.

SUA va oferi Ucrainei asistență militară suplimentară care se ridică la costuri în valoare totală de 275 de milioane de dolari, inclusiv arme, muniții și echipamente din stocurile Departamentului Apărării”, a anunțat secretarul de stat, Antony Blinken.

„De asemenea, lucrăm pentru a oferi Ucrainei capacităţile de apărare aeriană de care are nevoie, cu cele două Nasam furnizate de SUA, gata să fie livrate în Ucraina luna viitoare. Colaborăm cu aliaţi şi parteneri pentru a face posibilă livrarea propriilor sisteme de apărare aeriană în Ucraina”, a mai precizat acesta.

Citeste si: Volodimir Zelenski este încrezător în privința războiului cu Rusia: ”Vom elibera cu siguranţă Crimeea”

Sateliții occidentali care ajută Ucraina ar putea fi atacați

Un oficial rus a amenința că va ataca sateliții occidentali care ajută Ucraina. Anunțul cutremurător a stârnit îngrijorări majore, cu privire la siguranța obiectelor aflate pe orbită. Nicio țară nu a mai lansat, vreodată, un atac cu rachete împotriva satelitului unui inamic.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Sunt așteptate concluziile inspectorilor nucleari ai ONU cu privire la afirmațiile Rusiei privind posibila producere a unei „bombe murdare”. Anchetatorii sunt trimiși în două locații din Ucraina, unde Rusia a susținut că ar fi avut loc astfel de activități.

Ameninţarea unui oficial rus de a ataca sateliţii occidentali care ajută Ucraina a stârnit îngrijorări în industrie cu privire la siguranţa obiectelor aflate pe orbită. Nicio ţară nu a lansat un atac cu rachete împotriva satelitului unui inamic.

Citeste si: Răspunsul halucinant oferit de Vladimir Putin, atunci când a fost întrebat dacă regretă că a atacat Ucraina


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si