UPDATE. IDF spune că armata Israelului va înconjura complet orașul Gaza în 48 de ore.

Ar urma să înceapă lupta în interiorul orașului. IDF își dorește să ajungă la agenții Hamas și să distrugă tunelurile și infrastructura militară și civilă a acestora.

IDF crede că poate într-adevăr să distrugă Hamas, dar acest proces necesită timp. Estimările IDF spun că, probabil, într-un an ar fi posibil.

UPDATE. Israelul a tăiat liniile telefonice și internetul în Gaza, potrivit operatorului palestinian PalTel citat de AFP și Reuters.

UPDATE. Șeful ONU, Antonio Guaterres, avertiment împotriva dezinformării în creștere cu privire la războiul din Israel.

„Polarizarea și dezumanizarea sunt alimentate de un tsunami de dezinformare. Trebuie să facem față forțelor antisemitismului și tuturor formelor de ură”, a scris șeful ONU pe Twitter.

UPDATE. Comisia Europeană condamnă „resurgența” actelor antisemite de la declanșarea războiului între Israel și Hamas.

Comisia Europeană a anunțat, duminică, că „evreii din Europa trăiesc astăzi din nou în teamă”, potrivit AFP.

„Recrudescenţa incidentelor antisemite în Europa în ultimele zile atinge niveluri excepţional de ridicate, amintind de unele din cele mai întunecate perioade ale istoriei', a punctat executivul UE într-un comunicat.

UPDATE. Prim-ministrul Benjamin Netanyahu soune că Israelul nu va fi de acord cu încetarea focului în Gaza.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Încetarea focului s-ar putea produce doar dacă Hamas eliberează ostaticii.

„Scoateți acest [cuvântul „încetare a focului”] din vocabular. Le spunem asta atât dușmanilor, cât și prietenilor noștri. Vom continua până îi vom învinge; nu avem o alternativă”, a spus Netanyahu.

UPDATE. Președintele Isaac Herzog a acceptat prerogativele ambasadorului american Jack Lew.

„O criză este întotdeauna când ți se amintește cine sunteți prietenii. Acest lucru este valabil pentru oameni și pentru țări. Vorbesc în numele tuturor israelienilor când spun că niciodată prietenia americană nu a fost mai evidentă sau mai apreciată decât este astăzi”, i-a spus Herzog lui ambasadorului american, în timpul unei ceremonii la Reședința Președintelui.

„Suntem recunoscători pentru tot ceea ce Statele Unite ale Americii au făcut pentru noi și fac chiar acum. Nu vom uita niciodată”, a adăugat acesta, potrivit Hotnews.

UPDATE. Purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, a cerut grupării Hamas să nu mai folosească spitalele din Gaza pentru operațiunile lor.

„Nu vom accepta utilizarea cinică a spitalului de către Hamas pentru a-și ascunde infrastructura teroristă. Vreau să repet – nu vom accepta folosirea cinică de către Hamas a spitalelor pentru a-și ascunde infrastructurile teroriste.

Exploatarea spitalului de către Hamas trebuie să se încheie”, a spus acesta.

Știre inițială

„Peste 30 de martiri au sosit la Spitalul Martirilor Al-Aqsa din Deir Al-Balah după masacrul comis de ocupaţie în tabăra Maghazi din centrul Fâşiei Gaza”, a fost mesajul transmis, prin intermediul unui comunicat, de purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Ashraf Al-Qudra.

Mai mult, purtătorul de cuvânt a menționat că victimele sunt majoritatea femei și copii. Potrivit Hamas, armata israeliană ar fi vizat direct locuinţele atunci când au lansat bombardamentele.

Ziua 30 de război Israel - Hamas. 30 de persoane au fost ucise în urma raidurilor aeriene ale armatei israeliene. Aproximativ 100 de oameni au fost răniți

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: O femeie, voluntară în ambele războaie, face dezvăluiri impresionante: „În Ucraina am salvat vieți. În Israel am adunat cadavre”

Un reporter de la agenţia turcă Anadolu a dezvăluit pentru AFP că propriul său cămin a fost afectat parţial când o lovitură aeriană a lovit locuinţa vecinilor săi din tabăra Maghazi, soldând cu pierderi de vieţi, inclusiv doi dintre copiii săi.

"O lovitură aeriană israeliană a vizat casa vecinilor mei din tabăra Maghazi, casa de alături s-a prăbuşit parţial, iar fiii mei Ahmed, 13 ani, şi Qais, 4 ani, precum şi fratele meu au căzut ca martiri, în timp ce soţia mea, mama mea şi doi dintre copiii mei au fost răniţi", a mărturisit Muhammad Alaloul, un bîrbat în vârstă de 37 de ani, pentru AFP.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a confirmat că se află în curs de verificare dacă forţele israeliene desfăşoară operaţiuni în zona taberei Baghazi.

Bilanțul tragic anunțat de Hamas. Aproape 10.000 de civili morți în război, printre care aproape 4.000 sunt copii

Săptămâna trecută, armata israeliană a admis că a lovit o ambulanţă în faţa spitalului al-Shifa, susţinând că aceasta era "folosită" de Hamas. Acest bombardament a dus la decesul a 15 persoane şi rănirea a 60 altele, potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Sănătăţii din Gaza.

Totodată, potrivit declaraţiilor făcute de liderii Hamas, unul dintre atacurile israeliene de sâmbătă a lovit o şcoală a ONU în care se adăposteau palestinieni strămutaţi în tabăra de refugiaţi Jabaliya, rezultând moartea a 15 persoane. În seara zilei de vineri, Hamas a relatat şi un atac asupra unei şcoli care fusese transformată în adăpost improvizat pentru persoanele din nordul Fâşiei Gaza, provocând decesul a 20 de persoane şi rănirea a altor zeci.

Ziua 30 de război Israel - Hamas. 30 de persoane au fost ucise în urma raidurilor aeriene ale armatei israeliene. Aproximativ 100 de oameni au fost răniți

Citește și: Un convoi de ambulanțe ar fi fost lovit de raidurile israeliene în fața spitalului din Gaza. Mai mulți teroriști Hamas ar fi decedat în atac

Conform bilanţului prezentat sâmbătă de guvernul Hamas, de la începutul conflictului declanşat de atacul mişcării islamiste palestiniene Hamas pe teritoriul israelian la 7 octombrie, au fost ucise din loviturile armatei israeliene 9.488 de persoane, în principal civili, inclusiv 3.900 de copii.

În Israel, conform autorităţilor, cel puţin 1.400 de persoane au fost ucise de la 7 octombrie, majoritatea dintre acestea fiind civili masacraţi în ziua atacului Hamas. De asemenea, armata israeliană susţine că Hamas deţine 241 de ostatici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si