Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Ziua 30 de război Israel - Hamas. 30 de persoane au fost ucise în urma raidurilor aeriene ale armatei israeliene. Aproximativ 100 de oameni au fost răniți

Ziua 30 de război Israel - Hamas. 30 de persoane s-au stins din viață, în timp ce aproximativ o sută au suferit răniri grave într-un atac cu bombe realizat de Israel sâmbătă seara împotriva taberei de refugiaţi Maghazi, situate în centrul Fâşiei Gaza, conform anunţului făcut de Ministerul Sănătăţii din Hamas.

Alexandra Costea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Știre inițială

„Peste 30 de martiri au sosit la Spitalul Martirilor Al-Aqsa din Deir Al-Balah după masacrul comis de ocupaţie în tabăra Maghazi din centrul Fâşiei Gaza”, a fost mesajul transmis, prin intermediul unui comunicat, de purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Ashraf Al-Qudra.

Mai mult, purtătorul de cuvânt a menționat că victimele sunt majoritatea femei și copii. Potrivit Hamas, armata israeliană ar fi vizat direct locuinţele atunci când au lansat bombardamentele.

[Sursa foto: Profimedia]

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: O femeie, voluntară în ambele războaie, face dezvăluiri impresionante: „În Ucraina am salvat vieți. În Israel am adunat cadavre”

Un reporter de la agenţia turcă Anadolu a dezvăluit pentru AFP că propriul său cămin a fost afectat parţial când o lovitură aeriană a lovit locuinţa vecinilor săi din tabăra Maghazi, soldând cu pierderi de vieţi, inclusiv doi dintre copiii săi.

"O lovitură aeriană israeliană a vizat casa vecinilor mei din tabăra Maghazi, casa de alături s-a prăbuşit parţial, iar fiii mei Ahmed, 13 ani, şi Qais, 4 ani, precum şi fratele meu au căzut ca martiri, în timp ce soţia mea, mama mea şi doi dintre copiii mei au fost răniţi", a mărturisit Muhammad Alaloul, un bîrbat în vârstă de 37 de ani, pentru AFP.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a confirmat că se află în curs de verificare dacă forţele israeliene desfăşoară operaţiuni în zona taberei Baghazi.

Bilanțul tragic anunțat de Hamas. Aproape 10.000 de civili morți în război, printre care aproape 4.000 sunt copii

Săptămâna trecută, armata israeliană a admis că a lovit o ambulanţă în faţa spitalului al-Shifa, susţinând că aceasta era "folosită" de Hamas.

Acest bombardament a dus la decesul a 15 persoane şi rănirea a 60 altele, potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Sănătăţii din Gaza.

Totodată, potrivit declaraţiilor făcute de liderii Hamas, unul dintre atacurile israeliene de sâmbătă a lovit o şcoală a ONU în care se adăposteau palestinieni strămutaţi în tabăra de refugiaţi Jabaliya, rezultând moartea a 15 persoane. În seara zilei de vineri, Hamas a relatat şi un atac asupra unei şcoli care fusese transformată în adăpost improvizat pentru persoanele din nordul Fâşiei Gaza, provocând decesul a 20 de persoane şi rănirea a altor zeci.

[Sursa foto: Profimedia]

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Un convoi de ambulanțe ar fi fost lovit de raidurile israeliene în fața spitalului din Gaza. Mai mulți teroriști Hamas ar fi decedat în atac

Conform bilanţului prezentat sâmbătă de guvernul Hamas, de la începutul conflictului declanşat de atacul mişcării islamiste palestiniene Hamas pe teritoriul israelian la 7 octombrie, au fost ucise din loviturile armatei israeliene 9.488 de persoane, în principal civili, inclusiv 3.900 de copii.

În Israel, conform autorităţilor, cel puţin 1.400 de persoane au fost ucise de la 7 octombrie, majoritatea dintre acestea fiind civili masacraţi în ziua atacului Hamas. De asemenea, armata israeliană susţine că Hamas deţine 241 de ostatici.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI