Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Mai multe rachete au lovit orașul Liov, la doi pași de Polonia. Stare de asediu în Kiev până luni dimineață

Lupte intense s-au dus sâmbătă în apropierea Kievului în a 31-a zi din războiul declanșat de armata lui Vladimir Putin în Ucraina. Primarul Capitalei a anunțat intrarea în interdicție de circulație până luni dimineață. Înainte de discursul lui Biden de la Varșovia, mai multe rachete au lovit orașul Liov din vestul țării, foarte aproape de granița cu Polonia.

Sorin Negru,

Rachete la periferia orașului Liov

[Sursa foto: Twitter ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE, 13.00. Primarul capitalei Kiev, Vitali Kliciko, anunță o nouă interdicţie de circulaţie care urmează să fie impusă la Kiev- de sâmbătă seara şi până luni dmineaţa.

„Comandamentul Militar a decis să consolideze interdicţia de circulaţie. Ea va dura de sâmbătă, de la ora 20.00 (şi ora României), până luni, la ora 7.00”, a scris Kliciko pe Telegram.

Citeste si: În ce condiții va folosi Rusia armele nucleare. Medvedev prezintă patru posibile scenarii

Locuitorii Kievului „pot ieși doar pentru a merge la un adăpost în cazul unei sirene de avertizare.

Transportul public, magazinele, farmaciile și benzinăriile vor fi închise”, a spus el. Doar persoanele cu permise se vor putea deplasa prin oraș.

UPDATE 12.00. Noi atacuri ale Rusiei cu rachete hipersonice

Armata rusă a anunţat sâmbătă noi atacuri cu rachete vizând ţinte militare din vestul, centrul şi sudul Ucrainei, relatează CNN.

Rachete de tip Kalibr lansate de pe mare „au distrus un depozit de muniţie şi armament situat în apropiere de Veliki Korovinţi, în regiunea Jitomir”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov. 

„O rachetă de înaltă precizie (de tip) Onyx a distrus o bază de carburant în zona Mîkolaiv, care alimenta Forţele armate ucrainene în sudul Ucrainei”, a mai declarat el.

Citeste si: Un comandant din armata Rusiei a fost ucis de proprii soldați

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Forțele armate ale Ucrainei continuă să respingă atacurile inamice, în sudul țării, în Donbas, în direcția Harkov și în regiunea Kiev, a anunțat sâmbătă președintele Volodimir Zelenski.

"Prin blocarea acțiunilor Rusiei, totul conduce spre o idee simplă și logică: este nevoie de negocieri.

Concrete, urgente, corecte”, spune liderul de la Kiev. Zelenski afirmă că suveranitatea ucraineană trebuie garantată și integritatea sa teritorială asigurată.  

Citeste si: Rusia, schimbare de strategie în războiul din Ucraina. "Prima fază s-a încheiat"

Rusia pare să anunțe o schimbare de strategie în Ucraina, pe măsură ce se confruntă cu pierderi pe toate fronturile.  

Ministerul rus al Apărării a declarat vineri că prima fază a operaţiunii sale militare în Ucraina este aproape încheiată, iar de acum înainte trupele ruse se vor axa pe ''eliberarea'' completă a regiunii estice Donbas ce cuprinde provinciile separatiste proruse Doneţk şi Lugansk.

Zelenski: Am dat „lovituri puternice” Rusiei 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă, într-un nou mesaj video, că forțele ucrainene au dat „lovituri puternice” Rusiei și a vorbit din nou despre necesitatea unor negocieri de pace „concrete, urgente, corecte”.

Citeste si: Joe Biden a vizitat soldații americani în Polonia, aproape de granița cu Ucraina spunând că regretă că nu o poate trece. Președintele a mâncat pizza alături de militarii americani

Zelenski le-a mulțumit ucrainenilor care luptă împotriva invaziei ruse: „În ultima săptămână, forțele noastre armate eroice au dat lovituri puternice inamicului, care a suferit pierderi semnificative”.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Sunt recunoscător apărătorilor noștri care le-au arătat ocupanților că marea nu va fi liniştită pentru ei chiar dacă nu va fi furtună. Pentru că va fi incendiu”, a spus Zelenski, în mesajul video.

Ucraina, în poziție de contraatac

Forțele Armate ale Ucrainei, forţele de interne, apărarea antiteroristă, voluntarii și locuitorii, civilii Ucrainei opun o rezistenţă acerbă în faţa inamicului rus şi de cele mai multe recurg la contraatac.

Citeste si: Imagini inedite cu soldații prizonieri de pe Insula Șerpilor. Acum au fost eliberați

Suburbiile capitalei Kiev sunt cele mai afectate de lupte, din cauza invaziei şi a barbariei invadatorilor, dar forţele armate ucrainene nu cedează în faţa trupelor ruse. 

Explozii puternice au fost semnalate în regiunea Kiev. Explozii puternice au fost semnalate şi la Harkiv, unde au avut loc noi atacuri.

Citeste si: Joe Biden a vizitat soldații americani în Polonia, aproape de granița cu Ucraina spunând că regretă că nu o poate trece. Președintele a mâncat pizza alături de militarii americani

Forţele inamice ruse nu au reușit să avanseze mult în interiorul țării. Ocupanţii nu au reuşit să ocupe capitala Ucrainei, Kiev. De asemenea, nu au reuşit să intre în oraşele Kiev, Harkiv, Sumi, Mikolaiv, Cernihiv, Mariupol și multe alte orașe.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI