In articol:
- Focul ar putea înceta odată cu eliberarea ostaticilor
- Copiii, martori fără voia lor la conflictul armat
UPDATE. Mai multe imagini provin de pe o cameră a unui terorist Hamas. Acestea surprind o parte dintre atrocitățile care au fost comise de membrii grupării islamiste față de civilii care au participat la festivalul de muzică.
În secvența care a fost recuperată, teroristul agita o armă AK-47, în timp ce alți participanți erau îndemnați la masacru.
De asemenea, ținta sa pare a fi un civil care încearcă să ajungă la o mașină de teren albă, ieșită din decor.
Teroristul s-a apropiat și a tras asupra fugarului. Acesta a tras prin luneta vehicului, dar și din lateral, pentru a fi sigur că ținta a fost lichidată.
Autoritățile israeliene au prezentat presei internaționale un film care era alcătuit din secvențele recuperate de pe camerele video cu care teroriștii au surprins masacrul de pe 7 octombrie. Jurnaliștilor nu li s-a permis înregistrarea imaginilor, potrivit Antena3.ro
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul va avea "responsabilitatea totală asupra securității" în Fâșia Gaza "pentru o perioadă nedeterminată", după războiul cu Hamas.
Focul ar putea înceta odată cu eliberarea ostaticilor
Într-un interviu acordat ABC News , Netanyahu a declarat că nu va înceta focul total niciodată, până când teroriștii Hamas nu vor elibera cei 240 de ostatici capturați pe data de 7 octombrie.
Citește și: Ei sunt cei mai bogați lideri Hamas! Ce avere au liderii grupării teroriste Hamas, care a atacat Israelul?
În continuare, situația este extrem de tensionată în Israel, acolo unde peste 1.400 de persoane au fost ucise. De asemenea, peste 10.000 de palestinieni, inclusiv peste 4.100 de copii și 2.640 de femei și-au pierdut viața în atacuri, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza. Și șeful ONU, António Guterres, a avertizat că situația din Gaza a devenit "o criză a umanității" și un "cimitir pentru copii".
Copiii, martori fără voia lor la conflictul armat
Totodată, Spitalul indonezian din Gaza a fost din nou deschis pentru a trata persoanele rănite, a declarat ministrul indonezian de externe. Armata israeliană a spus anterior că unitatea medicală ar fi folosită de Hamas pentru atacuri, însă afirmația este negată. Totodată, armata israeliană a mai declarat că sub spital ar exista o rețea de tuneluri.
"Unitatea a fost construită de indonezieni în totalitate în scopuri umanitare și pentru a servi nevoilor medicale ale palestinienilor din Gaza", a declarat marți ministerul.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Laureatul premiului Nobel, Kailash Satyarthi a făcut și el precizări spunând că efectele acestui război sunt dezastruoase mai ales pentru tineri. "E foarte, foarte periculos... poate provoca un sentiment de rebeliune, un sentiment de răzbunare sau de ură. Astfel, ura crește din această cauză. Și acesta este motivul pentru care trebuie să luăm imediat măsuri ferme", a declarat dl Satyarthi la emisiunea Newsday de la BBC .
Acesta a spus că adesea copiii sunt forțați să suporte cele mai mari costuri, deși nu ei sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă. "Copiii palestinieni sunt copiii noștri. Copiii israelieni sunt copiii noștri. Nu ne putem considera civilizați dacă asta facem", a mai spus acesta.