UPDATE: Israel a acceptat propunerea venită din partea guvernului Statelor Unite ale Americii, de a opri atacurile împotriva grupării teroriste Hamas, timp de 4 ore, zilnic, pentru a putea evacua în condiții de maximă siguranță civilii din Gaza.

Potrivit aljazeera.ro, America a declarat că prin acceptarea acestei propuneri, conflictul Israel-Hamas se îndreptă în direcția de finalizare a atacurilor.

John Kirby a declarat că, în urma opririi atacurilor timp de 4 ore, vor fi realizate două coridoare de evacuare a civililor din Gaza. 

UPDATE: O delegație israeliană a ajuns la Cairo, în Egipt. Alături de delegații israelieni a mers unul dintre liderii Hamas. Aceștia se vor întâlni cu șeful Serviciului General de Informații, Abbas Kamel, pentru a discuta despre situația din Gaza.

UPDATE: Războiul Israel-Hamas: conflict mortal pentru jurnaliști. 39 de jurnaliști, de diferite origini, au fost uciși în cele 34 de zile de război dintre Israel și gruparea teroristă Hamas. 33 dintre aceștia sunt de origine palestiniană, 4 sunt de origine israeliană, iar unul este de origine libaneză.

UPDATE: Cum arată Gaza după o lună de război? Teritoriul este distrus complet în urma atacurilor.

Bilanțul morților se apropie de 11.000.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ziua 34 de război Israel-Hamas. Israelul a declarat că a arestat 5 politicieni arabi, printre care și pe Mohammad Barakeh, liderul Comitetului Cetățenilor Arabi.

Forțele armate israeliene au redeschis, pentru a 5-a zi consecutivă, coridorul de evacuare a civililor din Gaza: "Războiul nostru este împotriva Hamas, nu împotriva oamenilor din Gaza".  

Israelul a arestat politicieni arabi

Armata israeliană a arestat 5 politicieni arabi. Printre aceștia, se regăsește liderul Comitetului Cetățenilor Arabi, Mohammad Barakeh.

Mohammad Barakeh împreună cu Sami Abu Shehadeh, Mtanes Shehadeh, Yousef Tartour și Haneen Zoabi sunt membri în același partid și potrivit armatei israeliene, aceștia protestau ilegal.

Poliția din Israel i-a arestat pe cei cinci politicieni în timp ce protestau ilegal în Nazaret, sfidâng regulile polițiștilor.

Citește și: VIDEO. "Gaza devine un cimitir pentru copii”, spune șeful ONU, Antonio Guterres. Israelul îi cere din nou demisia

Coridorul de evacuare al cetățenilor din Gaza a fost deschis pentru a 5-a zi consecutivă

5 zile de evacuare continuă a cetățenilor din Gaza. Forțele Armate Israeliene au redeschis coridorul de evacuare a civililor din Gaza.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Operațiunea de eliberare a oamenilor din Gaza este supravegheată de armata israeliană.

Civili evacuați din Gaza

Civili evacuați din Gaza

[Sursa foto: Capturi Twitter]

"Războiul nostru este împotriva Hamas, nu împotriva oamenilor din Gaza", au scris pe platforma socială X, Forțele Armate Israeliene.

Declarații analist politic arab: "Unde sunt cei 15 președinți din Arabia? Unde sunt regii? Unde este marele sultan?"

Invitat la o emisiune pentru a oferi răspunsuri referitoare la implicarea Iranului în războiul dintre Israel și Hamas, un analist politic arab a declarat că doar Iranul a ajutat Palestina. În timp ce lumea este nedumerită cu privire la implicarea Iranului în războiul din Orientul Mijlociu, ar trebui să fie îngrijorată cu privire la conducătorii din statele arabe care, în loc să se implice, refuză să ajute oamenii din Gaza.

"De ce întrebați unde este Iran? De ce nu întrebăm toți unde sunt cei 15 președinți arabi? De ce nu întrebi unde sunt cei 4 regi arabi? De ce nu întrebi unde sunt cei 2 prinți arabi? De ce nu întrebi unde este Marele Sultan al acestor țări? Nimeni dintre aceștia nu au sunat să salveze Gaza. Sufletul lor arab nu s-a trezit pentru a salva Gaza. Nu au trimis nici măcar o sticlă de apă în Gaza. Au trimis giulgii. Oamenii din Gaza nu au nevoie de acele giulgii. De ce să întrebi unde este Iran când doar Iran și Syria a susținut Palestina? Tot suportul militar și politic oferit rezistenței palestiniene de ce nu este suficient?", a transmis Iran Observator, pe platforma socială X.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si