După acțiunile grupărilor de ucraineni asupra Rusiei, au urmat diverse reacții ale oficialilor ruși. Putin a a convocat Consiliul de Securitate al Rusiei într-o reuniune extraordinară.

Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate al Rusiei după atacurile surpriză ale Ucrainei

Alexander Bogomaz, guvernatorul regiunii atacate a afirmat că, în urma acțiunilor violente ale grupurilor de ucraineni, a rezultat moartea unui localnic și rănirea unui copil: „Forțele armate ale Federației Ruse iau toate măsurile necesare pentru a elimina grupul de sabotaj”.

De asemenea, Vladimir Putin a intervenit spunând că: „Azi (n.r. joi, 2 martie) au comis un alt act terorist, o altă crimă. Au intrat în zona de frontieră și au deschis focul asupra civililor. Au văzut că este o mașină civilă, au văzut că acolo stăteau civili și copii. Au deschis focul asupra lor. Acești oameni și-au propus să ne lipsească de memoria istorică, de tradițiile și limba noastră”.

Citește și: VIDEO- Premierul Republicii Moldova, prima vizită în România. Ce a discutat cu Nicolae Ciucă

Citește și: VIDEO- Rusia- atacată de „sabotori ucraineni”. Au luat ostatici și s-au dus lupte cu forțele FSB, Rosgvardia și armatei

În urma celor declarate, Putin a convocat imediat Consiliul de Securitate al Rusiei într-o reuniune extraordinară.

Din această cauză, oficialul rus a trebuit să-și anuleze o călătorie în Caucazul rus, conform AENews.

Cu toate că, oficial, nu se cunoaște motivul exact al reuniunii Consiliului de Securitate, au existat speculații cum că Rusia ar putea să declare război oficial Ucrainei și ar putea ordona trimiterea a sute de mii de soldați.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Chiar dacă prima dată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a anunțat că reuniunea Consiliului va avea loc vineri, după cum a fost programată, ulterior, întrebat de presă dacă reuniunea înalţilor oficiali din domeniul Apărării ar putea ajusta ceea ce Moscova continuă să numească drept „operaţiune militară specială”, Peskov a declarat: „Nu ştiu, nu pot spune”.

Citește și: România reacționează la amenințările Rusiei privind regiunea Transnistria din Republica Moldova

Rusia- atacată de „sabotori ucraineni”. Au luat ostatici și s-au dus lupte cu forțele FSB, Rosgvardia și armatei

Presa Moscovei a anunțat populația despre un „grup de sabotori ucraineni” care au pătruns în Briansk și au luat mai mulți ostatici. Forțele FSB, Rosgvardia și ale armatei au încercat să oprească acțiunea surpriză.

„Un grup de sabotori ucraineni” a pătruns în regiunea rusească Briansk și au luat mai mulți localnici ostatici. Forțele militare rusești încearcă să oprească acțiunea.

„Grup de sabotori ucraineni”- atac surpriză în Rusia

TASS a anunțat că:  „Un grup de sabotori ucraineni s-a infiltrat în două sate, luând ostatici localnici într-unul dintre ele.

Soldații din Rosgvardia au intrat în luptă cu militanții", citând o sursă anonimă din cadrul serviciilor de securitate rusești.

De asemenea, agenția de știri RIA a anunțat că mai mulți localnici au fost luați ostatici într-un magazin din satul Lubechanye, la mai puțin de un kilometru de granița Rusiei cu Ucraina.

Citește și:  VIDEO. Un an de război între Rusia și Ucraina. Acesta a provocat cea mai mare criză umanitară din Europa

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Citește și:  Volodimir Zelenski cere avioane de luptă moderne pentru a-și înfrânge inamicul

Un oficial regional rus a declarat că  „un grup de sabotaj” ucrainean a ucis o persoană prin împușcare, după ce a trecut din Ucraina în Rusia.

Guvernatorul din Briansk, Alexander Bogomaz a intervenit și a scris pe contul său de Telegram că:  „Astăzi, un grup ucrainean de sabotaj și recunoaștere a pătruns în districtul Klimovsky, în satul Lubechanye. Sabotorii au tras asupra unei mașini în mișcare. În urma atacului, un locuitor a fost ucis și un copil de zece ani a fost rănit".

Tot el a mai afirmat că ucrainenii au lansat un atac de drone și au declanșat obuze de artilerie către niște zone din apropierea graniței.

Citește și:  VIDEO- Val de arestări în Rusia, la un an de la începutul invaziei în Ucraina. Motivul incredibil pentru care mai mulți oameni au fost încătușați


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si