UPDATE. Bilanțul negru de la Spitalul al-Shifa crește la 7 bebeluși morți și 27 de pacienți, anunță Hamas.

UPDATE. Cu scopul de a permite accesul ajutoarelor în Fâșia Gaza, cele 27 de state membre UE cer ,,pauze umanitare imediate''

"Obiectivul este instituirea imediată de pauze și crearea de coridoare umanitare pentru ca această situație dezastruoasă să fie abordată",

a declarat în această dimineață Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, la sosirea la summit-ul UE.

Mai mult decât atât, acesta a reiterat faptul că blocul comunitar condamnă "utilizarea spitalelor ca scuturi umane de către Hamas", dar a subliniat că în prezent urgența este ajutorarea civililor din enclava palestiniană. 

Luni dimineața, 13 noiembrie, armata israeliană a făcut un anunț cu privire la faptul că se fac raiduri la marginile taberei de refugiați Al-Shati, care se află la vest de orașul Gaza, potrivit Antena3.ro

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ziua 38 de război în Israel. Cel mai mare spital din Gaza a încetat să funcționeze

Ziua 38 de război în Israel. Cel mai mare spital din Gaza a încetat să funcționeze

[Sursa foto: Profimedia]

Potrivit IDF, operațiunile militare includ universitatea Al-Quds și moscheea Abu-Bakr. Potrivit IDF, luptătorii Hamas acționează în acel loc.

De asemenea, IDF a publicat pe rețelele de socializare mai multe fotografii cu echipament militar, confiscat în timpul raidurilor.

OMS: Spitalul Al Shifa din Gaza, cel mai mare din enclavă, „nu mai funcționează” 

De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății, citată de The Guardian, a transmis faptul că spitalul Al Shifa din Gaza, cel mai mare din enclavă, „nu mai funcționează”. 

Mai mult decât atât, oficialii sanitari, dar și oamenii blocați în cel mai mare spital din Gaza au negat afirmațiile oficialilor israelieni.

Aceștia spuneau că ajută la evacuarea bebelușilor, dar și a altor pacienți care se află acolo. Incubatoarele nu mai funcționau corespunzător din cauza faptului că nu există electricitate, nici provizii medicale critice.

Ziua 38 de război în Israel. Cel mai mare spital din Gaza a încetat să funcționeze

Ziua 38 de război în Israel. Cel mai mare spital din Gaza a încetat să funcționeze

[Sursa foto: Profimedia]

Pe pagina sa de Twitter, directorul general al OMS, Tedros Adhanon Ghebreyesus a făcut o declarație cu privire la faptul că nu mai are apă de trei zile și că „nu mai funcționează ca spital”. 

Citește și: Summit islamic extraordinar pe tema masacrului din Gaza. Liderii din 22 de state musulmane, reuniți în Arabia Saudită. Ce urmează?

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În acest context, mai multe organizații au declarat că duminică nu au mai putut ajunge la spital. Încă de sâmbătă, ultimul generator a rămas fără combustibil. În consecință, mai mulți bebeluși prematuri și-au pierdut viața, dar și alți pacienți aflați în stare critică, potrivit ministerului sănătății din Gaza.

36 de bebeluși sunt la risc de deces

Situația nu este una bună la Al Shifa, potrivit OMS.

Alți 36 de bebeluși sunt la risc de deces. Potrivit armatei israeliene, aceasta a adus 300 de litri de combustibil la Al Shiva pe timpul nopții, pentru un generator de urgență folosit la incubatoarele pentru bebeluși prematuri și a coordonat livrarea cu oficialii din spital. 

Potrivit unui purtător de cuvânt palestinian, acest combustibil nu este suficient pentru a ține generatorul în stare funcțională, nici măcar pentru o oră. 

Citește și: Ziua 37 de război Israel-Hamas. Continuă bombardamentele israelienilor/ Încă 86 de români au ieșit din Fâșia Gaza și se află pe teritoriul egiptean

„Aceasta este o bătaie de joc față de pacienți și de copii”, a spus Ashraf al-Qidra, potrivit Digi24.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si