Marți, 14 noiembrie, armata israeliană a anunțat faptul că a redeschis temporar coridorul de evacuare Salah al-Din către sudul Fâșiei Gaza. Prima dată, această rută a fost deschisă pe data de 5 noiembrie.

UPDATE. Spitalul Al-Shifa, infernul pe pământ  

Cel mai mare spital din Fâşia Gaza, Al-Shifa, aflat în centrul luptelor dintre Israel şi Hamas, a fost nevoit să îngroape zeci de morţi într-o groapă comună, a anunţat marţi directorul spitalului.

Spitalul Al-Shifa este sub asediu de mai multe zile deoarece Israelul crede că adăposteşte infrastructura de comandă a mişcării islamiste, îngropată într-o reţea de tuneluri.

"Cadavrele împânzesc aleile complexului medical, iar camerele frigorifice de la morgă nu mai au electricitate", a declarat pentru AFP directorul spitalului Al-Shifa, adăugând că cel puţin 179 de cadavre au fost îngropate marţi într-o groapă comună, informează News.ro.

Circa 200.000 de persoane, mutate în sudul enclavei

Potrivit ONU, aproximativ 200.000

de persoane s-au mutat până la acest moment în sudul enclavei, mergând pe șoseaua Salah al-Din.

De asemenea, alte sute de mii de persoane, care nu și-au dorit sau nu s-au putut muta în sud, rămân în nordul Gaza. Această zonă este cuprinsă de lupte intense, potrivit BBC.

Potrivit IDF, a fost confirmat decesul unei tinere în vârstă de 19 ani. Aceasta a fost răpită de Hamas în raidul din 7 octombrie.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Tânăra, Noa Mariciano, a fost descrisă în comunicatul IDF ca ,,un soldat căzut la datorie".  

Ziua 39 de război în Israel

Ziua 39 de război în Israel

[Sursa foto: Profimedia]

Nu a fost specificată cauza morții, însă IDF spune că familia fetei a fost anunțată cu privire la această veste. Hamas susține că aceasta a fost ucisă în urma unui atac israelian.

Citește și: Un medic britanic s-a întors forțat în Gaza. Bărbatul reușise să ajungă la graniță, dar numele lui nu se afla pe lista cu persoanele evacuate

Hamas „vrea să elibereze 70 de ostatici în schimbul unui armistițiu de cinci zile”

În schimbul unui armistițiu de 5 zile, militanții Hamas sunt pregătiți să elibereze 70 de oameni, ostatici. 

Ziua 39 de război în Israel

Ziua 39 de război în Israel

[Sursa foto: Profimedia]

Gruparea care controlează Fâșia Gaza acuză Israelul de faptul că se sustrage de la negocieri.  

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Cei 86 de români evacuați duminică din Gaza au ajuns la București. MAE: ,,Până în prezent, 220 de cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza''

Armistițiul pe care Hamas îl cere ar trebui să includă o încetare completă a focului. De asemenea, ar trebui să permită acordarea de ajutor și asistență umanitară în Fâșia Gaza, potrivit unui lider al grupării.

Armata israeliană a descoperit un tunel folosit de Hamas

Un tunel folosit de Hamas a fost descoperit de armata israeliană, sub o moschee din Gaza. În acest tunel au fost identificate mitraliere, veste antiglonț și echipament militar. 

Infrastructura teroriștilor este distrusă de Forțele de Apărare ale Israelului 

Mai mult decât atât, 200 de ținte teroriste, inclusiv luptători, situri de producție de arme, lansatoare de rachete antitanc, dar și centre de comandă operaționale, au fost lovite de avioane, potrivit Antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si