UPDATE: Bombardamente israeliene în Gaza

Trupele israeliene atacă prin toate părțile în Gaza în aceste momente pentru a-și recupera ostaticii.

UPDATE: Armata israeliană a declaarat că agenții Hamas „nu au unde să se ascundă” în Gaza

Forțele sale aeriene vor lansa atacuri aeriene intense în valuri, la fiecare patru ore, a spus BBC. 

„Vom ajunge la ei peste tot”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari.

„În clădirile în care locuiesc oamenii ar putea fi un depozit de arme, ar putea fi un apărător al Hamas”, a spus purtătorul de cuvânt al Forțelor israeliene, Richard Hecht.

UPDATE: Sirenele au început să răsune din nou

Aproape de ora 11 sirenele au început să răsune din nou puternic, avertizând cu privire la posibilitatea unui nou atac.

Ziua 4 război Israel-Hamas: Israel atacă ținte Hamas din Fâșia Gaza. Gruparea spune că va executa ostatici

Ziua 4 război Israel-Hamas: Israel atacă ținte Hamas din Fâșia Gaza. Gruparea spune că va executa ostatici

[Sursa foto: Profimedia]

UPDATE: Secretarul de stat american Antony Blinken a stat de vorbă cu ministrul israelian de externe, Eli Cohen

Cei doi oficiali au vorbit despre sprijinul acordat Israelului, afirmând „eforturile pentru eliberarea imediată a tuturor ostaticilor”, potrivit unei declarații transmise în urma convorbirii între cei doi diplomați, spune BBC. Luni, președintele american Joe Biden a spus oficial faptul că cel puțin 11 cetățeni americani au fost uciși în atacurile Hamas.

UPDATE: Mai mulți români au fost aduși în țară

596 de cetățeni români au fost aduși în țară noaptea trecută cu două curse Tarom și două curse făcute de două companii aeriene private, a spus marți dimineață MAE.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Ziua 4 război Israel-Hamas. Israelul a reușit să preia luni controlul asupra tuturor zonelor atacate de Hamas. Premierul Benjamin Netanyahu a anunțat luni seară că loviturile reprezintă „doar începutul”.

Gruparea Hamas a anunțat că va începe să execute ostaticii pe care i-a capturat.

„Campania poate fi lungă și este important ca fiecare familie să se asigure că are apă, alimente, medicamente și echipamente necesare pentru situații de urgență”, au transmis într-un comunicat oficialii Armatei.

Ziua 4 război Israel-Hamas: Israel atacă ținte Hamas din Fâșia Gaza. Gruparea spune că va executa ostatici

Ziua 4 război Israel-Hamas: Israel atacă ținte Hamas din Fâșia Gaza. Gruparea spune că va executa ostatici

[Sursa foto: Profimedia]

Ziua 4 război Israel-Hamas. Hamas amenință cu executarea ostaticilor

Drept răspuns la loviturile Israelului din Fâșia Gaza, Hamas a spus că va începe să execute ostaticii pe care i-a capturat, a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Izzedine al-Qassam, potrivit jurnalului de știri Shehab din Gaza. 

„Din acest moment, orice atac asupra oamenilor noștri aflați în siguranța căminelor lor va fi întâmpinată cu executarea ostaticilor civili, iar înregistrările vor fi difuzate cu suport video și audio”, a declarat purtătorul de cuvânt, care are numele de război Abu Obeida.

Ziua 4 război Israel-Hamas: Israel atacă ținte Hamas din Fâșia Gaza. Gruparea spune că va executa ostatici

Ziua 4 război Israel-Hamas: Israel atacă ținte Hamas din Fâșia Gaza. Gruparea spune că va executa ostatici

[Sursa foto: Profimedia]

Ziua 4 război Israel-Hamas. Ce s-a întâmplat peste noapte

704 palestinieni au fost omorâți și 3.900 au fost răniți în atacurile aeriene israeliene în Fâșia Gaza, a transmis marți Ministerul Palestinian al Sănătății. Potrivit Organizației Națiunilor Unite, 790 de case au fost complet distruse în atacurile aeriene israeliene, iar peste 5.300 de clădiri au fost avariate. 400.000 de cetățeni palestinieni au fost deconectați de la alimentarea cu apă.

Israelul se află pe ultima sută de metri în vederea formării unui guvern de uniune națională, spun surse politice pentru Ynet. O întâlnire cu șefii partidelor din coaliția de guvernare ar putea avea loc astăzi mai târziu.

Între 100 și 150 de oameni israelieni sunt reținuți în Fâșia Gaza, a spus luni ambasadorul Israelului la Națiunile Unite, Gilad Erdan, într-un interviu acordat pentru CNN.

Forțele de Apărare ale Israelului au spus că au lovit peste 200 de ținte din Fâșia Gaza peste noapte. IDF a declarat că țintele includ un depozit de arme care este într-o moschee, un apartament care este folosit pentru a lansa rachetele Hamas, un turn înalt folosit de grupul terorist, precum și alte instalații militare.

Blinken a transmis că se fac eforturi pentru a elibera ostaticii israelieni. Ministrul de Externe al Israelului, Eli Cohen, a vorbit marți la telefon cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken referitor războiul în curs de desfășurare din Gaza, spune Departamentului de Stat al SUA. Cei doi au abordat tema „sprijinului american acordat Israelului împotriva atacurilor teroriste ale Hamas”. Blinken „a reiterat condoleanțe ale SUA poporului Israel și tuturor celor afectați de violența Hamas și a reafirmat eforturile pentru eliberarea imediată a tuturor ostaticilor”.

Citește și: Un medic israelian, stabilit în România, face declarații în urma conflictelor din Israel. ,,Binele înseamnă liniștea pe care mulți nu realizăm că o avem și cât de binecuvântați suntem”

Forțele de Apărare Israelului (IDF) au precizat începerea unor operațiuni militare aeriene „pe scară largă” împotriva multor ținte Hamas din Fâșia Gaza. IDF va veni cu mai multe detalii despre această operațiune în curând.

Este al cincilea cel mai mare atac mortal al Hamas din Israel din 1970 și până în prezent, potrivit bazei de date globale a terorismului de la Universitatea din Maryland, citate de cotidianul Haaretz. Singurele atacuri mai grave au fost cele din 11 septembrie, atacurile ISIS în Tikrit și Sinjar și Gikoro în Rwanda. 

Joe Biden a spus luni că este posibil ca „cetățeni americani să se numere printre cei ținuți ostatici de Hamas”, adăugând că administrația sa colaborează cu autoritățile israeliene în scopul eliberării acestora, potrivit AFP.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește și: Volodimir Zelenski, înainte de vizita în România: "Rusia e interesată să declanșeze un război în Orientul Mijlociu"

Cea mai mare provocare este salvarea ostaticilor, spune fostul adjunct al serviciilor secrete al Israelului, care a vorbit cu BBC. „Provocarea este să știi suficient despre locul unde sunt ostaticii și cum să cronometrați atacul, astfel încât să pătrunzi la un moment dat acolo și să salvezi cât mai mulți dintre ei”, a spus fostul comandant. Acesta a mai completat că ceea ce derutează este faptul că ostaticii nu se sunt în zonele de control israelian.

Șapte oameni argentinieni au fost uciși în atacurile teroriștilor Hamas din Israel în weekend, alți 15 sunt dați dispăruți, a spus ministrul argentinian de externe Santiago Cafiero.

Reuters a scris că sunt în curs de desfășurare eforturi pentru ca președintele palestinian Mahmoud Abbas să viziteze Moscova, citând postul de știri rusesc RBC. Conducerea Palestinei este împărțită între Autoritatea Palestiniană (AP) a lui Abbas, care controlează părți din Cisiordania, și gruparea militantă Hamas, care guvernează în Gaza.

Citește și: EXCLUSIV: Mărturia unui român aflat în pelerinaj la Ierusalim, în timpul războiului: "Am văzut într-adevăr rachete pe cer. Dintr-un grup de 52 de persoane, au venit doar 8 acasă"

„S-a ajuns la un acord că domnul Abbas va veni aici la Moscova”, a spus Abdel Hafiz, trimisul palestinian la Moscova. „Așteptăm o declarație oficială de la Kremlin... despre când va avea loc vizita”, a completat el.

Sirenele care transmit apropierea tirurilor de rachete răsunau marți dimineața în sudul Israelului, imediat după ce forțele de securitate israeliene au ucis un terorist palestinian în apropiere de Kibbutz Sa'ad.

Potrivit primelor informații, forțele israeliene de securitate au văzut un vehicul suspect în apropierea comunității din zona Gaza. Acesta a ajuns din Gaza în Israel, potrivit raportului. Forțele au deschis focul, omorând cel puțin un terorist.

Citește și: EXCLUSIV: Cum vrea Rusia să se folosească de războiul din Israel: ”Încearcă deja să impună narative false privind arme ucrainene folosite de către Hamas”

„Doar o mână de comandanți Hamas știau despre ora zero”, a spus Ali Barakeh, un membru al conducerii în exil al Hamas, care a vorbit cu The Associated Press în biroul său din Beirut. Barakeh a mai completat că nimeni din comandamentul central sau din biroul politic al Hamas nu a fost în capitala libaneze săptămâna trecută.

Citește și: EXCLUSIV- Războiul din Israel explicat. Unde își are originile, cine sunt principalii actori și care este miza? Istoric: ”Ce vrea Hamasul astăzi e să blocheze procesul de pace început în urmă cu câțiva ani”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si