În ziua 41 de război în Israel, armata israeliană a făcut un anunț cu privire la faptul că a găsit "muniţie, arme şi echipamente militare" ale Hamas în spitalul Al-Shifa din Gaza.

În cursul zilei s-a efectuat o "operaţiune ţintită''. În acest context, aceasta a susținut faptul că gruparea islamistă palestiniană îi folosește drept centru strategic și dispune de o infrastructură de tuneluri sub clădiri. 

Anunțul transmis de Forțele de Apărare ale Israelului

De asemenea, joi, Forțele de Apărare ale Israelului au anunțat faptul că au preluat "controlul operațional" al portului din orașul Gaza. 

Mai mult decât atât, portul adăpostește în principal navele de pescuit din enclavă palestiniană. IDF susține faptul că această facilitate a fost folosită drept centru de antrenament pentru combatanții Hamas.

Citește și: VIDEO- Ziua 40 de război în Israel. Armata israeliană susține că a descoperit "infrastructura Hamas'' în subsolul unui spital pentru copii din Gaza

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Totodată, IDF a precizat faptul că în timpul operațiunii au fost distruse zece puțuri către tunelurile organizației islamiste.

Ziua 41 de război în Israel. Forțele de Apărare ale Israelului au preluat ,,controlul operațional" al portului din orașul Gaza

Ziua 41 de război în Israel. Forțele de Apărare ale Israelului au preluat ,,controlul operațional" al portului din orașul Gaza

[Sursa foto: Profimedia]

În zona orașului Khan Younis au fost lansați mai mulți fluturași

În cursul nopții, forțele israeliene au lansat fluturași în zona orașului Khan Younis din sudul Fâșiei Gaza, cerându-le rezidenților din patru localități să își evacueze casele și să se îndrepte spre adăposturi. 

Cei vizați au fost localnicii din Bani Shuhaila, Khuzaa, Abassan și Qarara. Acolo trăiau peste 100.000 de persoane, înainte ca sudul enclavei să fie copleșit de persoane strămutate din zona nordică. 

"Pentru siguranța dumneavoastră, trebuie să vă evacuați imediat locurile de reședință și să vă îndreptați către adăposturile cunoscute. Oricine se află în apropierea teroriștilor sau a instalațiilor acestora își pune viața în pericol, iar fiecare casă folosită de teroriști va fi vizată", scrie pe fluturașii aruncați de IDF, potrivit Antena3.ro

Citește și: Summit islamic extraordinar pe tema masacrului din Gaza. Liderii din 22 de state musulmane, reuniți în Arabia Saudită. Ce urmează?

În urmă cu câteva săptămâni, deasupra nordului Fâșiei Gaza au fost lansate pliante similare, înainte de ofensiva terestră.

Potrivit Ministerul de Interne din Gaza, condus de Hamas," elicopterele israeliene au efectuat tiruri asupra caselor cetățenilor, la est de Khan Younis"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si