În zilele de marți și miercuri, gruparea Hamas urmează să elibereze câte zece ostatici, potrivit unui oficial israelian de rang înalt.

,,Nu ne vom opri până când toţi ostaticii ţinuţi de Hamas nu vor fi eliberaţi”

De asemenea, în urma unui anunț al unui consilier al premierului israelian, Mark Regev, prelungirea acordului a intrat în vigoare după al patrulea schimb de ostatici și deținuți, luni.

Prelungirea ,,pauzei'' a Războiului din Fâșia Gaza a fost salutată de către președintele american.

”Nu ne vom opri până când toţi ostaticii ţinuţi de Hamas nu vor fi eliberaţi”, a declarat acesta.

Zece ostatici vor fi eliberați marți de Hamas

Zece ostatici vor fi eliberați marți de Hamas

[Sursa foto: Profimedia]

Totodată, nu toate cele 240 de persoane care au fost răpite în atacul de pe 7 octombrie al grupării Hamas se află în Israel, sau s-au aflat pe mâna Hamasului.

Potrivit unor informații CNN, pe mâna Jihadului Islamic sau a altor grupări armate din Fâșia Gaza s-ar afla 40 și 50 de ostatici.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Eliberarea ostaticilor se face în schimbul eliberării altor deținuți palestinieni, potrivit acordului dintre Hamas și Israel.

Citește și: Cum a arătat iadul pentru prizonierii Hamas! Ostaticii eliberați după mai bine de o lună au făcut o descoperire șocantă: Membrii familiei erau morți

Pacea a fost prelungită cu încă două zile

În Fâșia Gaza, pacea a fost prelungită cu încă două zile.

Cel care a făcut anunțul a fost purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar. 

De asemenea, negocierile intense pentru a se prelungi acest acord umanitar au fost mediate de către Egipt și Qatar. 

Mai mult decât atât, în aceste zile se vor respecta aceleași condiții ca și în armistițiul anterior.

Zece ostatici vor fi eliberați marți de Hamas

Zece ostatici vor fi eliberați marți de Hamas

[Sursa foto: Profimedia]

Hamas a eliberat opt cetățeni israelieni și șase cetățeni tailandezi în schimbul a 33 de prizonieri palestinieni, luni, 27 noiembrie. 

Citește și: De ce refuză Hamas să-l elibereze pe cel mai tânăr ostatic, în vârstă de doar 10 luni? Micuțul Kfir Bibas a fost predat unui alt grup terorist. "Este tortură psihologică"

Hamas a eliberat 58 de ostatici, iar Israel a eliberat 117 prizonieri palestinieni, până la acest moment, potrivit Realitatea.net

În cele două zile de prelungire a armistițiului vor fi eliberați 20 de israelieni, potrivit Casei Albe. Aceștia vor fi femei, dar și copii. Israel va elibera alți 30 de prizonieri palestinieni.

Luptele au încetat în timpul armistițiului. În acest context, Hamas a reușit obținerea unor ajutoare umanitare pentru Gaza, care constau în apă, mâncare, materiale sanitare, potrivit Națiunilor Unite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si