Ziua 597 de război în Ucraina. În ceea ce privește a 597-a zi de război în Ucraina, Olanda este gata pentru a trimite peste o duzină de avioane F-16, la un centru de pregătire din România.

În acest fel, piloții ucraineni vor putea începe pregătirea pe aceste aeronave în doar câteva săptămâni, potrivit ministrului olandez al apărării, Kajsa Ollongren, informează The Kyiv Independent.

Ucraina va primi 42 de avioane F-16 din Olanda

"Sperăm să transferăm douăsprezece până la optsprezece avioane în România în câteva săptămâni, ceea ce înseamnă că centrul poate începe să funcționeze”, a declarat Ollongren în timp ce vorbea cu presa la reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles.

De asemenea, pregătirile pentru înființarea centrului de pregătire ,,merg foarte bine”.

Mai mult decât atât, președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina va primi 42 de F-16 din Olanda, după ce a ajuns la un acord cu premierul olandez Mark Rutte. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Marcel Ciolacu către Volodimir Zelenski: "Am reiterat solicitarea ca autorităţile ucrainene să recunoască inexistenţa limbii moldoveneşti". Ce a răspuns președintele Ucrainei?

Danemarca și Olanda conduc eforturile de furnizare Ucrainei a avioanelor americane, de generația a patra.

Mai mult decât atât, la reuniunea de la Bruxelles, de pe data de 11 octombrie, la care a participat și ministrul danez al apărării, Troels Lund Poulsen, a declarat faptul că Danemarca ar putea livra primele F-16 Ucrainei în martie sau aprilie 2024.

Avion F-16

Avion F-16

[Sursa foto: Wikipedia]

Totodată, Danemarca s-a angajat să furnizeze 19 avioane pentru consolidarea forțelor aeriene ucrainene, potrivit Antena3.ro

Mesajul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski

De asemenea, Volodimir Zelenski a declarat că ţara sa este recunoscătoare celor care ajută cu arme, echipamente şi muniţii. Acesta a adăugat faptul că doreşte să asigure celor care luptă pe front arme şi echipamente de producţie ucraineană.

Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski

„Este evident că evoluţia fundamentală a statului este propria producţie, propriile noastre arme, echipamente, propria noastră muniţie pentru toate poziţiile de care au nevoie forţele defensive. Totul- de la rachete şi drone la vehicule blindate şi muniţie de calibrul cerut”, potrivit Realitatea.ro

Citește și: Olena Zelenska, ținta dezinformării rusești la ultima vizită externă. "A cheltuit 1,1 milioane dolari pe bijuterii". Care e adevărul?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si