VIDEO- Herson, primul mare oraș cucerit de ruși

Herson a devenit azi noapte primul mare oraș din Ucraina care a căzut în mâinile armatei ruse de la începutul invaziei. Vestea a fost confirmată de oficialii ucraineni după ce Moscova anunțase capturarea localitații.

Tancurile rusești, la 10 metri de casele oamenilor

Mărturiile de la fața locului sunt dramatice.

Unul dintre localnici povestește cum a văzut tancurile în fața casei sale.

"Am deschis ferestrele și am văzut tancurile, efectiv la 10 metri de casa mea și soldații care trăgeau focuri în aer și le cereau civililor să intre în case. Erau oameni fugind pe străzi. Sunt pur și simplu îngrozit, blocat aici cu familia mea", a mai spus bărbatul.

Citeste si: Locuitorii Ucrainei sunt împușcați pe stradă. Civilii mor în încercarea de a fugi de atacurile rușilor

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

290 de mii de oameni locuiesc în Herson, un oraș-port situat nu departe de peninsula Crimeea. Aceasta a fost anexată în 2014 de Moscova și s-a aflat sub ținta bombardamentelor intense în ultimele zile.

Marile orașe din Ucraina, în continuare atacate

În imaginile surprinse în miez de noapte, cerul Capitalei ucrainene parcă ardea după noi atacuri cu rachete și bombardamente. O explozie puternică a zguduit din temelii chiar gara din Kiev, unde se refugiaseră sute de oameni, inclusiv copii.

Imaginile dezastrului arată tot mai clar dovada că Vladimir Putin nu atacă doar baze militare, ci și pe civilii nevinovați.

Citeste si: Când se încheie războiul dintre Rusia și Ucraina?! Pentagonul a anunțat că acest conflict nu se termină curând

Și Harkov-ul, al doilea mare oraș din Ucraina, a fost din nou ținta atacurilor armatei ruse. Atacurile cu rachete și bombe au vizat clădirile administrative, dar și zonele rezidențiale. În ultimele 24 de ore, la Harkov, 21 de oameni au fost uciși, iar 112, răniți.

Un avion rusesc a distrus aproape în întregime satul Gorenka de la marginea capitalei Ucrainei. Cei care au scăpat cu viață și-au privit neputincioși casele transformate în ruine. Bombele rușilor nu le-au distrus, însă, și icoanele, semn că Dumnezeu nu i-a părăsit.

6.000 de soldați ruși au fost uciși

Mamele din Rusia își pierd copiii într-o țară absolut străină pentru ele. Aproape 6.000 de soldați ruși au fost uciși. Ministerul rus al Apărării, citat de CNN, a negat însă aceste cifre.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: Momentul în care o mamă află de pe internet că fiul ei este la război în Ucraina: „Rugaţi-vă să se întoarcă viu acasă”

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a reiterat cererile Moscovei pentru a pune capăt ostilităților. 

"După ce se termină acest conflict, pe care ei (ucrainenii) au început și noi încercăm să îl încheiem, ucrainenii trebuie să decidă singuri cum să continue. Acest lucru este în prezent discutat în cercurile de științe politice, nu particip la aceste discuții. Pornim de la faptul că trebuie să fie opinia întregului popor ucrainean", a mai declarat ministrul. 

Cea de-a doua rundă a negocierilor, anunțată pentru ieri, a fost repogramată. Discuțiile sunt așteptate să aibe loc astăzi, potrivit CNN.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si