Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Ziua 8 de război. Situația din Ucraina la zi

În ziua a opta a războiului ruso-ucrainean, orașul port Herson din sudul Ucrainei a fost cucerit de armata rusă. Și capitala Kiev a fost ținta bombardamentelor în lanț, iar orașul Harkov a fost din nou atacat. În tot acest timp, cea de-a doua rundă a negocierilor, care ar fi trebuit să aibă loc aseară, a fost reprogramată pentru astăzi.

Andreea Albu,

Ziua 8 de război. Situația din Ucraina la zi

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

VIDEO- Herson, primul mare oraș cucerit de ruși

290 de mii de oameni locuiesc în Herson, un oraș-port situat nu departe de peninsula Crimeea. Aceasta a fost anexată în 2014 de Moscova și s-a aflat sub ținta bombardamentelor intense în ultimele zile.

Marile orașe din Ucraina, în continuare atacate

În imaginile surprinse în miez de noapte, cerul Capitalei ucrainene parcă ardea după noi atacuri cu rachete și bombardamente. O explozie puternică a zguduit din temelii chiar gara din Kiev, unde se refugiaseră sute de oameni, inclusiv copii. Imaginile dezastrului arată tot mai clar dovada că Vladimir Putin nu atacă doar baze militare, ci și pe civilii nevinovați.

Citeste si: Când se încheie războiul dintre Rusia și Ucraina?! Pentagonul a anunțat că acest conflict nu se termină curând

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Și Harkov-ul, al doilea mare oraș din Ucraina, a fost din nou ținta atacurilor armatei ruse. Atacurile cu rachete și bombe au vizat clădirile administrative, dar și zonele rezidențiale. În ultimele 24 de ore, la Harkov, 21 de oameni au fost uciși, iar 112, răniți.

Un avion rusesc a distrus aproape în întregime satul Gorenka de la marginea capitalei Ucrainei. Cei care au scăpat cu viață și-au privit neputincioși casele transformate în ruine.

Bombele rușilor nu le-au distrus, însă, și icoanele, semn că Dumnezeu nu i-a părăsit.

6.000 de soldați ruși au fost uciși

Mamele din Rusia își pierd copiii într-o țară absolut străină pentru ele. Aproape 6.000 de soldați ruși au fost uciși. Ministerul rus al Apărării, citat de CNN, a negat însă aceste cifre.

Citeste si: Momentul în care o mamă află de pe internet că fiul ei este la război în Ucraina: „Rugaţi-vă să se întoarcă viu acasă”

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a reiterat cererile Moscovei pentru a pune capăt ostilităților. 

"După ce se termină acest conflict, pe care ei (ucrainenii) au început și noi încercăm să îl încheiem, ucrainenii trebuie să decidă singuri cum să continue. Acest lucru este în prezent discutat în cercurile de științe politice, nu particip la aceste discuții. Pornim de la faptul că trebuie să fie opinia întregului popor ucrainean", a mai declarat ministrul. 

Cea de-a doua rundă a negocierilor, anunțată pentru ieri, a fost repogramată. Discuțiile sunt așteptate să aibe loc astăzi, potrivit CNN.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI