Tensiunile din stradă încep și între protestatari. Mai exact, aceștia se plâng că la Guvern sunt negociate propriile interese ale asociațiilor care s-au dus la discuții.

Ministrul Agriculturii, invitație la discuții pentru fermieri

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, le-a transmis seara trecută fermierilor, o invitație la discuții. Invitația este valabilă pentru toți fermierii, indiferent dacă fac sau nu parte dintr-o asociație.

"Am transmis, în această seară fermierilor care se află în stradă, în zona Afumați o nouă invitație la dialog la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru mâine dimineață la ora 9.00. Îi aștept la minister pe toți fermierii, indiferent dacă fac sau nu parte din asociațiile care au fost în această săptămână la întâlnirile organizate la MADR sau au dat deja mandat delegației care s-a prezentat la Ministerul Agriculturii sâmbătă, 13 ianuarie 2024. Așa cum am spus, ușa Ministerului este mereu deschisă, iar fermierii vor găsi oricând în mine un partener de dialog pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă.

Constat că în spațiul public este întoarsă pe toate fețele o declarație în care aș fi jignit fermierii. Ca să fie clar pentru toată lumea: răspunsul meu la o întrebare corectă venită din partea reporterilor nu s-a referit la fermieri ci la persoanele care nu au calitatea de fermier și încearcă să se cațere pe o nemulțumire a unor oameni care cu adevărat întâmpină probleme.

Îmi pare rău dacă s-a înțeles altceva, de aceea îmi cer scuze față de fermierii care s-au considerat vizați de această declarație.

Citește și: VIDEO- Violențe în Rusia după condamnarea la închisoare a unui opozant al războiului. Activistul: "Am luptat mereu pentru dreptate, pentru poporul meu"

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Nu aceasta a fost intenția mea, dimpotrivă. Respectul pe care îl port fermierilor îl demonstrez din prima zi de mandat, așa cum am făcut-o în fiecare funcție pe care am ocupat-o, prin punerea în aplicare a măsurilor de sprijin pentru activitatea lor. Vă asigur că acest respect va fi continuat, indiferent cât se chinuie unii și alții să imprime în spațiul public contrariul", este mesajul scris pe Facebook, aseară, de ministrul Florin Barbu.

Protestatarii află astăzi decizia Guvernului

Protestele au continuat și noaptea trecută în mai multe orașe din România. În Vama Isaccea, protestatarii organizați pe rețelele de socializare, s-au adunat cu peste 20 de mașini. Traficul prin punctul de trecere nu a fost afectat.

La malul mării, transportatorii și fermierii au continuat protestele, cu mențiunea că acum au respectat înțelegerea cu forțele de ordine și nu au mai blocat circulația.

Protestatarii fermieri și din transporturi vor afla astăzi ce vor primi din partea Guvernului. Protestele fermierilor impactați de importul de cereale din Ucraina a fost discutat ieri și în Parlamentul European.

Citește și: VIDEO- Europa este paralizată de greve. Peste tot au loc proteste ale fermierilor și ale transportatorilor

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române spune că în aceste momente nu sunt anunțate autostrăzi sau drumuri naționale care să aibă circulația oprită în urma a condițiilor meteorologice sau din cauza evenimentelor rutiere.

Ținând cont de protestele transportatorilor/fermierilor, traficul rutier este îngreunat pe sensul de ieșire din țară prin Vama Siret circulația se desfășoară dirijat.

În localitatea Afumați, județul Ilfov, prima bandă de circulație spre București este ocupată de autovehiculele protestatarilor, circulația se desfășoară pe banda a doua, fără a exista probleme.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si