UPDATE: Armata israeliană a anunțat că au fost lansate 9 rachete din Liban, declanşând alarmele antiaeriene în Nahariya şi în oraşele din apropiere, iar armata a răspuns cu bombardamente asupra locurilor de lansare, scrie Times of Israel.

Cinci dintre proiectile  au fost interceptate de scutul de apărare aeriană Iron Dome, iar restul nu au fost îndreptate spre zone populate, a precizat armata. 

Pentru moment, nu există informaţii cu privire la victime sau pagube în urma atacului.

UPDATE: Premierul Benjamin Netanyahu a convocat o întâlnire de urgență cu cabinetul israelian și promite să „demoleze” Hamas.

„Hamas a crezut că vom fi dărâmaţi. Noi suntem cei care vom demola Hamas", a declarat Netanyahu, adăugând că demonstraţia de unitate "trimite un mesaj clar naţiunii, inamicului şi lumii" a spus Netanyahu.

Şedinţa de cabinet a fost convocată în condiţiile în care Israelul se pregăteşte să lanseze o amplă ofensivă terestră în Gaza.

Știre inițială

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ziua 9 război Israel-Hamas. Armata Israelului spune că scopul său final este acela de a distruge ierarhia politică și militară a Hamas, gruparea palestiniană care conduce Gaza și care a declanșat atacurile teroriste de săptămâna trecută, în urma cărora au fost uciși 1.300 de israelieni.

Atacul Israelului este așteptat să fie cea mai mare operațiune terestră a statului de când a invadat Libanul în 2006.

Ziua 9 război Israel-Hamas: Armata israeliană a dat un nou ultimatul pentru civili. Un al lider Hamas a fost ucis

Ziua 9 război Israel-Hamas: Armata israeliană a dat un nou ultimatul pentru civili. Un alt lider Hamas a fost ucis

[Sursa foto: Profimedia]

Alți doi români au murit 

MAE a confirmat că doi români cu dublă cetățenie au murit în conflictul pornit de săptămâna trecută de gruparea Hamas.

”Ministerul Afacerilor Externe confirmă cu regret decesul, în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, a încă două persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor acestora. De asemenea, Ambasada României la Tel Aviv este în dialog cu autorităţile israeliene pentru verificarea informaţiilor cu privire la dispariţia unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română”, arată Ministerul de Externe în comunicatul oficial. 

Un nou ultimatul pentru civili

Armata israeliană a dat un nou ultimatum pentru civilii din Gaza. Oamenii sunt sfătuiți ar trebui să plece din nordul Gazei și să meargă spre sud între orele 10:00 și 13:00. Li se recomandă să folosească o singură rută pe care să circule, de la Beit Hanoun către Khan Yunis.

Armata a spus că nu va da atacuri pe această rută în intervalul menționat de ei.

Ministrul israelian al Comunicațiilor, Shlomo Karhi, a cerut aprobarea de a închide biroul local al Al Jazeera, potrivit unei declarații pe care acesta a făcut-o duminică. El acuză postul de știri că îndeamnă, fiind „pro-Hamas”, scrie Reuters.

Citește și: Alertă de securitate la Luvru. Muzeul a fost evacuat

Acțiunile armatei israeliene în Gaza au depășit „sfera autoapărării”, Guvernul israelian trebuie să „înceteze pedeapsa colectivă asupra poporului din Gaza”, a spus duminică ministrul de externe al Chinei, Wang Yi.

Ziua 9 război Israel-Hamas: Armata israeliană a dat un nou ultimatul pentru civili. Un al lider Hamas a fost ucis

Ziua 9 război Israel-Hamas: Armata israeliană a dat un nou ultimatul pentru civili. Un alt lider Hamas a fost ucis

[Sursa foto: Profimedia]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Iranul a atras atenția Israelului, prin intermediul ONU, că ar putea interveni dacă Israelul va continua campania militară în Gaza, scrie Jerusalem Post. Teheranul a avertizat cu privire la „consecințe de mare anvergură” dacă bombardamentele israeliene către  Gaza nu sunt oprite, pentru că diplomații au lucrat pentru a preveni escaladarea războiului Israel-Hamas într-un conflict regional care ar putea include Hezbollah și Iran, potrivit Hotnews.ro. 

Forțele de Apărare ale Israelului au anunțat că au ucis un alt comandant Hamas, care a condus atacurile teroriste asupra comunităților din sudul Nirim și Nir Oz de săptămâna trecut. Este cel de-al treilea lider al Hamas care a fost ucis în ultimele zile.

Citește și: Proteste în urma conflictului din Orientul Mijlociu ajung în Europa: alertă de securitate la Luvru. În Varșovia un bărbat spune că se aruncă în aer

Aproximativ 360.000 de rezerviști au fost mobilizați. Este cel mai mare număr din istoria Israelului, convoaie de tancuri s-au strâns în apropiere de graniță, iar unele trupe au efectuat operațiuni la sol.

Mai mult de 1.300 de oameni au fost uciși în Israel weekendul trecut, când Hamas a trecut granița. Peste 2.200 de palestinieni au fost omorâți până acum în Fâșia Gaza.

Citește și: VIDEO- Panică în rândul românilor. Atac cu drone, lângă un vas românesc


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si