Ziua Copilului 2023. Cu ocazia Zilei de 1 Iunie, copiii sunt cei sărbătoriți, iar părinții îi răsfață cu cele mai frumoase cadouri. Cu toate acestea, care este semnificația acestei sărbători? 

Când a fost sărbătorită pentru prima dată?

Ziua de 1 iunie a fost desemnată ca  „Ziua Copilului”  în urmă cu peste 70 de ani la Moscova de către o organizație internațională de femei apropiată de mișcarea comunistă.

Cu toate acestea, 1 iunie este declarat ca ziua copilului în doar câteva zeci de țări, alte state sărbătorind pe 20 noiembrie sau mai târziu în an. 

Cele mai vechi informații despre o ”zi a copilului” sunt din 1856 când în statul american Massachusetts un pastor pe nume Charles Leonard a ținut o predică specială pentru copii în luna iunie a acelui an.

Citește și: 2 iunie 2023, zi liberă pentru bugetari: Câte zile vor sta acasă angajații de la stat?

Pastorul a numit acea zi ”Rose Day”, mai târziu a fost denumită ”Flower Sunday” și apoi ”Children's Day” (Ziua copiilor) Mai era aproape un secol până când această zi dedicată celor mici să se răspândească pe tot globul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ziua Copilului este declarată zi nelucrătoare în românia încă din 2017, iar pe vremea comunismului această zi era aniversată printr-o serbare care se ținea la grădiniță sau la școală, iar dacă pica duminica se țineau concursuri sau se organizau excursii. De asemenea, se țineau spectacole ”cultural- sportive” prin care copiii mulțumeau partidului și ”iubitului conducător” prin ”vers, cântec și joc”.

Mesaje emoţionante pentru cei mici de 1 iunie: „La mulți ani de Ziua Copilului!”

Ziua Copilului 2023. Când a fost sărbătorită pentru prima dată?

Ziua Copilului 2023. Când a fost sărbătorită pentru prima dată?

[Sursa foto: PixaBay]

La Mulţi Ani! Ziua in care ai intrat în viața noastră a fost cea mai frumoasă! Te îmbrățișăm cu mult drag!

La Mulţi Ani! Să creşti mare, sănatos și fericit alături de părinții tăi, care te iubesc foarte mult!

La mulți ani copil frumos și inocent!

De Ziua Copilului…îți doresc mulți ani, multă sănătate și multe zâmbete de copil!

Citește și: 1 iunie 2023, zi liberă legală. În ce zi pică sărbătoarea? Angajații care vor avea liber!

1 Iunie este ziua ta si a tuturor copiilor. Sa fiţi sănătoşi şi mereu cu zâmbetul pe buze. Să vă bucuraţi şi să creşteţi frumos. La mulţi ani!

La Mulţi Ani! Să creşti mare, sănătos și fericit alături de părinții tăi, care te iubesc foarte mult!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si