Rugăciunea Sfintei Cruci este una dintre cele mai puternice rugăciuni ale creștinilor ortodocși, fiind rostită pentru a cere ajutorul lui Dumnezeu în momente grele. Aceasta ne amintește de puterea semnului Crucii și de biruința Mântuitorului Iisus Hristos asupra păcatului și morții prin jertfa Sa de pe Cruce.

Rugăciunea aduce sănătate și liniște în viețile noastre și poate combate răul și păcatele. Trebuie rostită pe 14 septembrie, în ziua în care se sărbătorește Înălțarea Sfintei Cruci, și are puteri miraculoase 

Semnificația Crucii în viața creștinilor

Pentru creștini, Sfânta Cruce este mai mult decât un simplu simbol religios. Ea reprezintă însăși victoria vieții asupra morții, a luminii asupra întunericului și a iubirii asupra urii. Prin Cruce, Domnul Iisus Hristos a biruit păcatul și a deschis porțile mântuirii pentru toți oamenii. În fiecare zi, semnul Crucii este făcut cu smerenie de milioane de creștini pentru a-și exprima credința și a cere protecția dumnezeiască.

Citește și: Ce semnificație are Înălțarea Sfintei Cruci, a doua mare sărbătoare a lunii septembrie

Rugăciunea Sfintei Cruci

”Să se scoale Dumnezeu, și să se risipească vrăjmașii Lui, și să fugă de la față Lui cei ce-L urăsc pe Dânsul. Să piară cum piere fumul, cum se topește ceară de față focului, așa să piară demonii de la față celor ce-L iubesc pe Dumnezeu și se însemnează cu semnul Crucii, zicând:

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Bucură-te, preacinstită și de viață făcătoare Crucea Domnului, care gonești demonii cu puterea Celui ce S-a răstignit pe ține, a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Care S-a pogorât la iad, și a călcat puterea diavolului, și te-a dăruit nouă pe ține, cinstită Crucea Să, spre izgonirea a tot vrăjmașul.

O, preacinstită și de viață făcătoare Crucea Domnului, ajută-mi mie cu Sfânta Fecioara Născătoare de Dumnezeu și cu toți Sfinții, în veci. Amin.”  (Sursa: www.crestinortodox.ro/rugaciuni)

Rugăciunea Sfintei Cruci reprezintă un sprijin puternic pentru sufletul creștinilor, oferindu-le curaj, protecție și încredere în ajutorul divin. Într-o lume plină de provocări și încercări, această rugăciune rămâne un dar călăuzitor, amintind mereu de iubirea și jertfa lui Hristos, precum și de puterea Crucii Sale.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si