Ziua Darwin, 12 februarie 2022: Ce semnificaţie are această sărbătoare?
Pe 12 februarie 1809 s-a născut celebrul naturalist britanic Charles Darwin, potirvit calendarului științific. Iată care este semnificația zilei de 12 februarie!
Teoriile lui Darwin au fost și încă sunt fundamentale pentru înțelegerea vieții, așa cum o știm astăzi. Charles Robert Darwin s-a născut în 1809, în Shrewsbury, Anglia, și a fost educat la Universitatea din Edinburgh, în Scoția. El a devenit un naturalist și geolog care, în cele din urmă, a avut un impact impresionant asupra științei și a felului în care vedem lumea.
Charles Darwin a fost fascinat de numărul și diversitatea fosilelor de pe pământ și, astfel, a plecat într-o călătorie de 5 ani pe mare, la bordul navei Beagle, pentru a călători în toată lumea și a studia viața în toate formele sale diferite, făcând descoperiri importante mai ales în insulele Galapagos.
„ Originea speciilor prin selecție naturală sau păstrarea raselor favorizate în lupta pentru existență ”, este opera lui Darwin, apărută în anul 1859.
Aceasta este una dintre cele mai influente cărți ale omenirii, fiind scrisă de Darwin în urma unei călătorii în jurul lumii, făcută pe vasul Beagle. Tirajul de 1250 de exemplare al primei ediții a cărții a fost epuizat într-o zi.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Ce este "baza secretă" de pe Lună, filmată în decembrie de sonda spațială Yutu-2 a Chinei
De asemenea, viața și teoriile lui Darwin influențează chiar și în zilele noastre știința și umanitatea. Teoriile sale au pregătit calea unei înțelegeri mai ample a vieții în univers.
Astfel, în 1993, Dr. Robert Stephens a inițiat Ziua Darwin, pentru a onora realizările lui Charles Darwin, a cărui teorie a evoluției continuă să dezvăluie descoperiri inovatoare în domenii precum biologie, genetică și medicină.
Totodată, Ziua Darwin este o ocazie în plus pentru a recunoaștemunca și realizările oamenilor de știință la nivel global, ale căror rezultate au contribuit la progresul omenirii și la îmbunătățirea vieții pe pământ.
Ziua Drawin, sărbătorită anual, pe 12 februarie, este un bun prilej pentru organizații din întreaga lume să promoveze realizările cercetătorilor și să popularizeze educația științifică.
Chiar dacă unele teorii concepute de Drawin au fost, la început, respinse de oamenii de știință din vremea sa, ele au fost acceptate treptat, pe măsură ce au fost adunate mai multe informații și au fost descoperite tot mai multe specii.
Citeste si: Creaturi ciudate, descoperite sub Antarctica. "Nu ne-am așteptat să găsim forme de viață"