Data oficială a înmormântării nu a fost confirmată momentan de Casa Regală Britanică, dar se preconizează că Regina Elisabeta a II-a va fi condusă pe ultimul drum pe 19 septembrie.

Charles al III-lea a fost proclamat în mod oficial rege de Consiliul de Succesiune, în cadrul unei ceremonii istorice care a avut loc la Palatul St James, sâmbătă.

Astfel, ziua funeraliilor defunctei suverane Elisabeta a II-a va fi sărbătoare națională legală în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, potrivit Agerpres. 

Citeste si: Ce avere are acum prințul William, după moartea bunicii sale, regina Elisabeta a II-a. Noul Duce de Cornwall a moştenit o proprietate imensă

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Deputata conservatoare Penny Mordaunt, numită Lord Președinte al Consiliului Privat de Premierul britanic, Liz Truss, a spus: „Proiectele a două proclamații. Unu – decretarea zilei funeraliilor de stat ale Majestății Sale defuncte ca sărbătoare legală în Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Doi – desemnarea zilei funeraliilor de stat ale Majestății Sale defuncte drept sărbătoare legală în Scoția”. Regele Charles al III-lea a răspuns imediat: „Aprobat!”.

Regina va fi înmormântată în Capela St George de la Castelul Windsor, alături de mama, tatăl şi soţul ei, Prinţul Philip, potrivit News.ro.

Charles al III-lea este noul rege al Marii Britanii

Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege al Marii Britanii, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul St James din Londra. Proclamația a fost citită în sală și apoi semnată de mai mulți oficiali britanici din Consiliul de Succesiune.

Documentul va fi citit apoi de la balconul palatului, astfel încât să fie informat și poporul, potrivit tradiției.

Citeste si: Prima apariție a Prințului William după moartea Reginei Elisabeta a II-a

„Mama mea a dat un exemplu de iubire, pe tot parcursul vieții, și de slujire dezinteresată. Domnia mamei mele a fost inegalabilă ca durată, dăruire și devotament. Chiar și acum, când suntem triști, mulțumim pentru această viață credincioasă. Sunt profund conștient de această moștenire profundă și de îndatoririle și responsabilitățile mari care au trecut la mine acum”,   a declarat Charles al III-lea în discursul ținut după proclamarea sa ca rege.

Proclamația care îl anunță pe Regele Charles al III-lea a fost citită publicului de la balconul Palatului St James, în cadrul unei ceremonii. Au fost trase apoi salve de tun în onoarea noului rege. 

Citeste si: Detalii din epoca comunistă a României. Regina Elisabeta a II-a și-a ascuns periile de argint în timpul vizitei cuplului Ceaușescu, în urmă cu 40 de ani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si