A fost primul mare eveniment găzduit de preşedintele Joe Biden la Casa Albă. Un foc imens de artificii a luminat cerul Statelor Unite aseară, iar spectacolul a fost urmărit şi de şeful statului, alături de prima doamnă.

„Anul acesta, 4 iulie este o zi specială de sărbătoare, pentru că ieşim din întunericul unui an de pandemie şi izolare, un an de teamă şi pierdere dureroasă”

, a spus președintele Biden înainte de spectacolul cu focuri de artificii.

Peste o mie de invitaţi au participat la festivitatea de la Casa Albă, după aproape un an şi jumătate de restricţii, iar Joe Biden spune că noul coronavirus nu ne mai controlează viaţa.

Pandemia de coronavirus a răpit multe vieți, inclusiv în SUA 

Pandemia a luat peste 620 de mii de vieţi numai în America, una dintre ţările lovite puternic de valurile de infectări. Acum, Biden promite că ceea ce s-a întâmplat anul trecut nu se va mai repeta.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Papa Francisc s-a operat. Cum se simte acum Suveranul Pontif

Mult așteptatul spectacol cu artificii a fost savurat din plin

Invitaţii de la casa albă au avut parte de un grătar şi băuturi fine, iar la finalul zilei, de un foc imens de artificii, care a fost urmărit şi de cuplul prezidenţial.

Citeste si: Klaus Iohannis va avea consultări cu mediul politic și cu partenerii sociali pe tema proiectului ”România Educată”

Joe şi Jill Biden au ieşit pe balconul clădirii care a fost luminată în culorile steagului american. Oficialii au încurajat oamenii să petreacă în toate colţurile Americii, iar autorităţile să organizeze focuri de artificii pentru a marca această zi a independenţei.

Acest lucru a avut însă şi efecte nedorite. În Maryland, artificiile au fost detonate accidental pe o plajă.

Citeste si: Joe Biden și Vladimir Putin, întâlnire istorică. Care sunt mizele întâlnirii de la Geneva

Câţiva angajaţi ai firmei care se ocupa cu organizarea spectacolului pirotehnic au fost răniţi uşor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si