Ziua Independenţei României. Totodată, actul normativ a fost adoptat cu 166 de voturi "pentru”, cinci voturi "împotrivă”, dar şi 92 de abţineri și merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Ce prevede proiectul de lege? 

  • "Ziua de 10 mai va fi sărbătorită în fiecare an ca Ziua Independenţei Naţionale a României, zi de sărbătoare naţională, lucrătoare.
  • Parlamentul, preşedintele României, Guvernul, celelalte autorităţi publice centrale, precum şi autorităţile administraţiei publice locale vor organiza manifestări cultural-artistice, cu ocazia sărbătoririi zilei.
  • Fondurile necesare pentru organizarea manifestărilor prilejuite de sărbătorirea zilei de 10 mai pot fi asigurate din bugetele locale sau din bugetele autorităţilor publice centrale, precum şi ale instituţiilor publice, în limita alocaţiilor bugetare aprobate”,  conform Administrației Prezidențiale.

Citeste si: Ce rol are Mircea Geoană în NATO. Este numărul 2 în Alianța Nord-Atlantică

Astfel, în data de 10 mai va fi sărbătorită Ziua Independenţei Naţionale a României, potrivit proiectului de lege adoptat de Camera Deputaților.

Ziua Independenţei României - 10 mai: Va fi sau nu zi liberă legală?
Ziua Independenţei României - 10 mai: Va fi sau nu zi liberă legală?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Cum arata CV-ul lui Christian Ciocan. A fost demis din MAI dupa ce a facut scandal in sectia 4 de politie

Va fi sau nu 10 mai, zi liberă legală? 

„Ziua de 10 mai va fi sărbătorită în fiecare an ca Ziua Independenţei Naţionale a României, zi de sărbătoare naţională, lucrătoare. Parlamentul, preşedintele României, Guvernul, celelalte autorităţi publice centrale, precum şi autorităţile administraţiei publice locale vor organiza manifestări cultural-artistice, cu ocazia sărbătoririi zilei prevăzute la art. 1. Fondurile necesare pentru organizarea manifestărilor prilejuite de sărbătorirea zilei de 10 mai pot fi asigurate din bugetele locale sau din bugetele autorităţilor publice centrale, precum şi ale instituţiilor publice, în limita alocaţiilor bugetare aprobate” , conform actului normativ.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre criza provocată de pandemie: ”Mediul de afaceri din România are nevoie, în continuare, de sprijin din partea specialiştilor”

10 mai marchează trei momente istorice: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării. Din 1866 şi până la momentul abdicării regelui Mihai I (1927-1930; 1940-1947), la 30 decembrie 1947, ziua de 10 Mai a fost Ziua Naţională a României şi se sărbătorea cu mult fast.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si