Astăzi, 9 august, sărbătorim Ziua internațională a Grădinilor Zoologice și a parcurilor. Această zi marchează importanța conservării biodiversității. Prima Grădină Zoologică din România a fost deschisă în anul 1929, la Sibiu, iar Grădina Zoologică din București în 1958.

Citește și: Ziua Internațională a Pisicilor- 8 august 2023: Cele mai scumpe rase de pisici din lume

Grădina Zoologică din București a sărbătorit în avans această zi

Dana Luțu, reporter Kanal D: „Cu ce v-ați pregătit pentru această zi minunată?”

Mariela Vanu, inspector de specialitate Grădina Zoologică București: „La Grădina Zoologică din București noi am sărbătorit duminică, pentru că ne-am gândit că publicul simte nevoia să găsească un colț de natură, cu temperaturi un pic mai scăzute decât în centrul orașului. I-am invitat la Grădina Zoologică din București, cu un eveniment care s-a numit „Zoo în culori” în care am pus accent atât pe creativitate, inventivitate și tot ceea ce înseamnă lumea minunată a copilăriei. Ne-am jucat, ne-am distrat. Astăzi, 9 august, bem un cappuccino, la maimuțele capucin.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Dana Luțu, reporter Kanal D: „De ce sunt atât de îndrăgite aceste animale?”

Mariela Vanu, inspector de specialitate Grădina Zoologică București: „Sunt o specie foarte simpatică și plină de energie, și de inventivitate. Sunt recunoscute pentru că sunt printre puținele specii care știu să-și confecționeze jucării și unelte pentru diferite activități. Atunci când le urmărim, descoperim ceva nou și mai învățăm de la ele.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si