Lorena Baca, Sebastian Ciuntu, Dragoș și Teodora Albu sunt cei patru tineri din Sibiu care au pus bazele afacerii Casuța pisicii. Cu ajutorul fondurilor europene, ei au creat o gamă inedită de produse și accesorii de mobilier decorativ pentru pisici.

Cum a venit ideea pentru Casuța pisicii?

Dragoș Albu a povestit, în exclusivitate pentru stirilekanald.ro, cum le-a venit ideea unei astfel de afaceri.

Totul a început de la adoptarea unei pisicuțe.

”Ideea a început acum mai mulți ani când eu am avut un atelier mic de tâmplărie și locuiam cu soția într-un apartament ce 35 de metri pătrați și ne-am dorit foarte mult o pisicuță. Am adoptat o pisică și am văzut că nu putem să îi creăm condițiile necesare. Atunci, combinând multe idei văzute pe internet și cu atelierul de tâmplărie, am făcut un prim produs care era un ”P”, un spațiu de joacă, cu bârlog, pe care pisica se putea cățăra, putea să intre înăuntru, putea să doarmă acolo. Acel produs l-am realizat în atelierul micuț”, spune Dragoș.

Căsuța pisicii, afacerea inedită, cu fonduri europene, a unor tineri din Sibiu

Căsuța pisicii, afacerea inedită, cu fonduri europene, a unor tineri din Sibiu

[Sursa foto: Facebook - Căsuța Pisicii]

Căsuța, un refugiu pentru pisică

O dată cu noua căsuță, au observat o mare schimbare de comportament al pisicii: ”Și-a găsit acolo un refugiu, fiind o pisică emotivă. Îi plăcea foarte mult când venea cineva în casă sau când voia să se retragă, să meargă acolo în spațiul acela să își aleagă locul.

Comportamentul ei s-a schimbat în timp. A prins mai multă încredere, își făcea mișcarea zilnică”.

Căsuțele au mai multe funcții

Căsuțele au mai multe funcții

[Sursa foto: Facebooc - Căsuța Pisicii]

Citește și: Ziua Internațională a Pisicilor- 8 august 2023: Cele mai scumpe rase de pisici din lume

Ideea de afacere a început să prindă contur și, alături de alți doi prieteni, au început să conceapă gama de produse dedicată felinelor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Am găsit, între prieteni, pe Lore și pe Sebastian cu care ne-am gândit că ar fi interesant să facem genul acesta de produse pentru locuințe. Pe piață, nu prea am găsit acest gen de produse care să se muleze în spații mici, în locuințe mici, în apartamente, să nu ocupe spații pe podea și să fie gândite după instinctele pisicii”, mai spune Dragoș.

Afacere cu fonduri europene

Afacere cu fonduri europene

[Sursa foto: Facebooc - Căsuța Pisicii]

Căsuțele au mai multe funcții

Căsuța pisicii aduce pe piața din România produse gândite pentru sănătatea fizică și psihică a pisicii. Se prind, în general, la înălțime, pe perete, și sunt configurabile.

”Au mai multe funcții: bârlogul- cel mai important, un loc de ascunziș pentru pisică, punctul de observare- pisica se poate cățăra și să stea undeva la înălțime, să privească tot ce este în cameră, în spațiul în care se află, sisal- spațiul în care pisica poate să își ascută ghiarele și să marcheze spațiul respectiv. Este un instinct al pisicii, de a marca prin zgâriere sau prin distrugere, lucru care pentru proprietari e foarte avantajos pentru că va diminua stricăciunile din apartament sau poate chiar le va elimina.

Citește și: VIDEO- Paradisul pisicilor: o tânără a construit o vilă luxoasă pentru 100 de feline

Sunt configurabile, ca un fel de lego. Dacă avem un perete gol, în loc să punem un tablou, putem să punem diferite produse de la Căsuța pisicii, căsuța sau cățărătorul, hamacul, și să creăm un spațiu, un alt mediu pisicii.

Ea poate să facă mișcare, să se ascundă, să doarmă, fără să folosească mobilierul din casă”, ne-a mai explicat Dragoș.

Căsuța, un refugiu pentru pisică

Căsuța, un refugiu pentru pisică

[Sursa foto: Facebooc - Căsuța Pisicii]

Pisicile personale au testat produsele

Înainte de a lansa afacerea, tinerii au testat produsele cu pisicile lor și ale prietenilor. ”Suntem auto-didacți în mare parte. Pisicile pe care le avem și noi, și colegii, au fost testerii. Am și dat prototipuri la diferiți prieteni și am încercat să luăm cât mai multă informație. Am avut și discuții cu veterinari și alți pasionați de pisici. Am finisat produsele în așa fel încât să combinăm partea comercială cu oferta cât mai rezonabilă pentru pisică”, a mai declarat Dragoș.

Cum au ajuns să demareze afacerea cu fonduri europene? ”Este un proiect finanțat prin proiectul „SMART INNOBUSINESS – Sprijin pentru antreprenoriat și dezvoltare de afaceri inovative”, cod proiect: POCU/829/6/13/140563, implementat de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu. În cadrul facultății, s-a făcut acest program pentru tinerii întreprinzători. O oportunitate pentru tineri să deschidă un business”, a precizat tânărul antreprenor.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Sunt produse gândite pentru sănătatea fizică și psihică a pisicii

Sunt produse gândite pentru sănătatea fizică și psihică a pisicii

[Sursa foto: Facebooc - Căsuța Pisicii]

Timpul este cea mai mare provocare într-o afacere

Dragoș declară că cea mai mare provocare pentru afacerea lor este timpul: ”Este foarte greu să scoți pe piață niște produse care să aibă și un cost rezonabil și să fie și niște produse de calitate într-un timp foarte scurt. De la accesarea fondurilor, implementarea proiectului, de la toată birocrația, de la tot ce înseamnă să ai o companie funcțională și să fii 100% legal, de ce ai cel mai mult nevoie e de timp. Timpul înseamnă bani, înseamnă chirii și atunci încercăm să rezolvăm problemele cât de bine se poate. Totul se mișcă foarte repede și nu ai timp. Trebuie să testezi, să înveți să folosești toate lucrurile, uneltele, să ai randament cât mai bun, să îmbunătățești procesul de producție și să reduci cât mai mult costurile, fără a face rabat de la calitate”.

Citește și: VIDEO- Întreținerea animalelor de companie s-a scumpit. Hrana și accesoriile pentru necuvântătoare au prețuri mai mari, iar scumpirile nu se opresc aici

Cei patru tineri își doresc să dezvolte afacerea și speră ca, pe viitor, produsele lor să ajungă în magazinele din România

”Deocamdata vinem doar pe casutapisicii.ro. Ne dorim să vindem și în magazine. Deocamdată nu avem puterea de a produce probabil atât de mult încât să satisfacem cerințele proprietarilor de magazine, lanțurilor mari de magazine. E un pas pentru un viitor apropiat”, a mai spus Dragoș.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si